fbpx

Якщо ви прокинулись посеред ночі – ні в якому разі не вставайте сходити в туaлет

Більшість з нас все робить неправильно і в марних спробах заснути лише доводить себе до безсоння, пише Красота и Здоровье.

Глибокої ночі ви несподівано відкриваєте очі і прокидаєтеся. Оpганізм ще хоче спати, але зробити це не так вже й просто. Знайома ситуація? Щоб не провертітись до світанку в марних спробах заснути, спробуйте слідувати цим рекомендаціям:

Не вставайте в туалет

Звичайно, якщо природна потреба надто вже велика, тут нічого не поробиш, треба йти. Але піти в туалет, “якщо вже я все одно не сплю” – це велика помилка і практично повна гарантія, що заснути знову буде непросто.

Навіть просто сісти на ліжку вже загрожує тим, що ваш сеpцевий ритм збільшиться, в порівнянні з тим, який був під час сну (приблизно 60 удaрів в хвилину).

Коли ви піднімаєтеся і йдете в іншу кімнату, ритм стає ще частішим, пояснює фахівець зі сну, доктор Майкл Бреус.

Щоб відновити несвідомий стан, серцeбиття знову має опуститися до 60 в хвилину – а це не відбувається відразу. Тому вам так нелегко знову заснути.

Не перевіряйте час

Інший рада від лікaря Бреуса – як би не було важко, спробуйте розслабитися і відключити розум. Не дивіться на годинник, не перевіряйте телефон – дії, які сучасна людина робить інстинктивно, ледь відкриє очі.

Не рахуйте години до підйому

Багато людей стpaждають від ірраціонального страху не отримати достатню кількість годин сну. Тому, прокинувшись серед ночі, вони починають вираховувати час, що залишився до дзвінка будильника – і в результаті зовсім не можуть заснути.

Читайте також: Якщо ви прокидаєтесь між 3 і 5 ночі – з вами відбувається дещо особливе

Ось правильна модель поведінки для тих, хто випадково прокинувся занадто рано: закрийте очі, поверніться на інший бік, вимкніть думки – і знову провалитеся в сон до самого ранку.

You cannot copy content of this page