fbpx

Є люди, які просто не можуть пережити, що хтось щасливий, вірніше, що той, хто був з ними нещасним, з іншим щасливий. І мало того, що вони все життя цій людині пакостять, то ще й свою думку передають дитині і це все продовжується і продовжується

Я Вадима зустріла, коли вже була кілька років, як розлучена. У мене була донька, яку я дуже любила, але жити з чоловіком просто не могла – він думав, що має мати всіх жінок, що хоч біля нього пройдуть поруч. А я хотіла визначеності і впевненості.

Жила я з батьками і вже задумувалася про те, щоб зустріти людину, яку буду поважати, любити і берегти.

Таким і був Вадим, спокійний і добрий, на той момент він теж не жив з дружиною.

– Ми й не жили ніколи добре. Вона думала, що буде прикриватися дитиною завжди, а я не здогадаюся, що вона й мала на меті вийти заміж і сидіти сиднем. А далі почала шукати собі кращий варіант, поки я на роботі. Все скрите вилізло назовні і я жити з нею більше не захотів.

Далі виявилося, що жінка не була щаслива ні з другим чоловіком, ні з третім.

З дитиною Вадим бачився, але чим більшим ставав Миколка, тим його відношення до батька зводилося до того, що той йому має щось купити, дати кишенькові. Я не проти того, щоб дитині давати подарунки. Але ж це не має бути причиною для зустрічей.

З часом Коля взагалі почав казати, що Вадим його покинув і тепер має спокутувати свою вину грошима. Я намагалася пояснити чоловікові, що так не можна. Що не треба вестися на такі слова, але той просто давав гроші.

– Мені легше йому віддати гроші, ніж пояснити щось.

Звичайно, що такі думки дитині вкладала мати. Це до ворожки не ходи.

Поки ми жили і працювали один заради одного, Микола грав і гуляв та вказував батька поручителем в його позиках. Звичайно, що це мене не подобалося, але що я могла змінити?

Моя донька жила з нами і вона називала Вадима татом. Не скажу, що він сильно на неї витрачався матеріально, бо всі гроші забирав Коля і якісь побутові речі. Але він її справді любив, як батько і витрачав на неї весь свій вільний час, піклувався аби вона гарно вчилася, робив з нею домашню роботу і наполягав аби вона закінчила університет, перш, ніж вискочити заміж.

Весілля Інні справив також він і я дуже сумую, що він не дочекався онука.

Ми прожили з Вадимом двадцять років, коли його раптово не стало.

Звичайно, що ні син, ні колишня дружина на церемонію не прийшли. Зате прийшов Коля через тиждень і сказав мені, щоб я забиралася з квартири, бо він її продає.

– Ти й так жила за мій рахунок, тому вибирайся, а будеш рипатися, то сильно пошкодуєш!

Я була певна, що він виконає задумане.

Може, я вчинила боягузливо, але я вирішила, що мені моє здоров’я дорожче.

Квартира й справді була Вадимова, але він її купив вже, коли ми одружилися.

Але я теж працювала і докладала гроші і на меблі, і на декор, і на комунальні послуги.

Але хай забирають ту квартиру, хай я буду жити в маминій хрущовці, але я буду вільна від цієї родини.

Я перевезла всі меблі і моя донька мене зрозуміла.

– Мамо, краще з розумним загубити, ніж з немудрим знайти, – казала вона, – Якщо хочеш. То можеш жити з нами.

Але я пішла до мами жити, бо за нею й так треба доглядати вже.

Я за себе не переживаю. Та й за Миколу теж. Не думаю, що йому надовго стане тих грошей, бо то є такі люди, що у них все йде наче в пісок вода.

Але донька наполягає аби я таки дала законний хід щодо заповіту. Але мені спокійніше не чіпати це все. От і не знаю, що робити.

Фото Ярослава Романюка

Автор Ксеня Ропота

You cannot copy content of this page