fbpx

Європейський парламент розглядає заявку Україну на вступ в ЄС

Європейський парламент прийняв заявку України на вступ до Європейського Союзу. Європарламентарі запустили спеціальну процедуру вступу.

Голосування за остаточний варіант резолюції має відбутися орієнтовно о 16.30.

“Історична подія! Європейський парламент розглядає заявку Україну на вступ в ЄС. Наш великий народ, наша унікальна європейська нація заслужили бути рівними серед рівних. Ми рятуємо і захищаємо сьогодні європейські цінності. І нагадуємо про них самим європейцям. Свобода! Права людини! Незалежність!” – написала народна депутатка Ірина Геращенко на своїй сторінці у Фейсбук.

На засіданні парламенту присутні усі топ-посадовці ЄС – президент Євроради Шарль Мішель, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, головний дипломат Євросоюзу Жозеп Боррель.

Президент України звертався до Європарламенту онлайн з Києва.

“Я не знаю як правильно всіх вітати. Я не можу казати “добрий ранок”, чи “добрий день”, чи “добрий вечір” бо я знаю, що сьогодні для когось цей ранок чи вечір може бути останнім. Я радий, що ми об’єднали сьогодні усі країни Європейського Союзу, але на жаль такою високою ціною. Це дуже велика ціна для України…

Шановні присутні, ми маємо дуже мотивований народ, ми боремося за наші права, свободу і життя, а зараз – за виживання, і це наша головна мотивація, але ми боремося і за те, щоб бути рівноправними членами Європи. Я вважаю, що ми всім показуємо, що ми такі є. З нами ЄС буде точно міцнішим. Доведіть, що ви разом із нами, що ви нас не відпускаєте, доведіть, що ви справді європейці, тоді життя переможе смерть, а світло – темряву. Слава Україні», – заявив Зеленський.

Європарламент відреагував на цей виступ стоячою овацією.

Фото скрін.

You cannot copy content of this page