fbpx

З Олександром Ліля прожила всього лише місяць. Майже щовечора були прогулянки та розмови за вечерею. Жінка раділа новим стосункам і тому, що нарешті розлучилась з колишнім, аж тут, несподівано, вона потрапила до стаціонару

Ліля стала все частіше міркувати про своє життя з Павлом, яке здалося їй нудним. Стали діймати його звички: не поставив на місце взуття, не помив за собою чашку, кинув на полицю зубну щітку.

Ну, а вже шкарпетки, – це взагалі класика жанру. Скільки Ліля не говорила чоловікові, він все одно постійно розкидав шкарпетки по всій квартирі, а вона щодня збирала їх. А Павло ж, як дитина, винувато дивився на дружину і на знак вибачення тягнувся до неї з обіймами. Але Ліля останнім часом чомусь уже й терпіти це не могла.

Але найголовніше – навіть розмовляти з ним не хотілось. Та й не було про що розмовляти. Про залізяки, які Павло перекидає в цеху з одного місця на інше?

Дружині стало нудно з власним чоловіком. Діти виросли, живуть своїм життям. Єдина віддушена – це подруга Іра. Ось вона і порадила їй з’їздити до санаторію і відволіктись.

Ліля швидко освоїлася на новому місці і вже за тиждень познайомилася з розведеним чоловіком. Спочатку зустрілася заради цікавості. Олександр їй дуже сподобався. Він нещодавно розлучився, розповівши, що відносини з дружиною були приречені, йому, як і їй стало нудно. І Ліля зловила себе на думці, що з нею відбувається те ж саме.

Півроку вона зустрічалася з Олександром, а потім заявила чоловікові, що йде від нього. Приголомшений Павло не просто пережив зраду дружини. Довго не міг зрозуміти: “Чим же він не догодив їй?”

З Олександром Ліля прожила всього лише місяць. Майже щовечора були прогулянки та розмови за вечерею. Їй було цікавіше з Олександром, ніж з Павлом. Вона раділа, що її сірі будні закінчилися і почалося нове життя з коханим чоловіком. Іра не могла розуміла свою подругу:

– Ну зустрілася, ну закохалася, ну погуляла, а від чоловіка навіщо було йти? – дивується Іра.

– Тому що набридло! Кожен день одне й те ж саме? – відповіла Ліля.

Ліля вже розлучилася з чоловіком, але ще не встигла оформити відносини з Олександром, як потрапила в стаціонар.

Лілю навідувала мама, приходили діти, подруга і колеги по роботі. Олександр забігав рідше, а потім і зовсім два рази на тиждень.

Дочка подарувала новий телефон, з підключеним інтернетом, щоб мамі не було так сумно. І Ліля, зазирнула на сторінку нового чоловіка. Інтуїція не підвела – Олександр уже гуляв з іншою жінкою.

Влаштовувати сцени не було сенсу та вона і не змогла б, і не хотіла, та й які можуть бути претензії, – адже вони офіційно не одружені.

Коли, наступного разу Олександр прийшов, вона попросила не відвідувати її, пообіцявши, як тільки вона одужає, відразу забрати речі. Чоловік не заперечував.

І пішли знову сірі будні в палаті за розмовами з сусідками про життя, про кохання, про зраду. Ліля намагалася не розповідати про своє особисте життя, не пояснюючи, чому не приходить її чоловік.

Одного разу, щойно прокинувшись, вона побачила біля себе колишнього чоловіка. Він приніс їй фрукти. А потім мовчки сидів поруч, як завжди, бо йому не було про що говорити. Ось такий він чоловік.

Розмову почала Ліля: запитала про роботу, про будинок, про їх улюблену кішку Нюшу. Павло охоче розповідав і навіть посміхався. А потім пообіцяв приходити частіше. Коли він вже йшов, то нахилився і сказав, що після виписки забере її додому.

Після таких відвідин Ліля пригадала все їхнє спільне життя. Вони всього досягли разом: і квартиру придбали, і дітей на ноги поставили, і всі негаразди разом пережили.

І Ліля після стількох років сімейного життя зрозуміла, що поруч з нею завжди був справжній мужчина. Не красномовний, але той, на якого можна було покластися в скрутну хвилину.

Сусідка по палаті, побачивши, що замість Олександра прийшов інший чоловік, поцікавилася:

– Хто відвідував?

– Чоловік! – задумливо відповіла Ліля.

Сусідка з подивом подивилася на неї і, посміхнувшись, сказала:

– Щастить же деяким! То один чоловік відвідує, то інший.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка ілюстративна – pexels.

You cannot copy content of this page