fbpx

Захід готує ЗСУ до ближніх контактних боїв, – The Nеw Yоrk Tіmes

Такі висновки робить американське видання Nеw York Tіmes, аналізуючи останній пакет військової допомоги Києву.

Пентагон надсилає в Україну нову зброю та обладнання, які краще підготують українську армію до боротьби з російськими військами на ближчих відстанях, потенційно сигналізуючи про те, що Київ та його прихильники мають можливість повернути втрачені позиції після тижнів важких артилерійських дуелей на лінії фронту.

Українські офіційні особи відкрито обговорюють наступ на тимчасово окуповане росією стратегічне портове місто Херсон, але на лінії фронту є мало доказів того, що Україна готова здійснити операцію, яка потребуватиме великої кількості військ, бронетехніки та потужних сил ближнього… діапазону зброї для подолання чисельної переваги російських військових.

Останній пакет, здається, є першим кроком до усунення деяких недоліків у озброєнні, яке знадобиться українським силам для проведення контратаки, особливо через заміновані райони на підході до добре укріплених російських позицій. Успішний наступ включатиме здатність атакувати з різних відстаней.

У новому пакеті допомоги від США Київ отримає 40 бронетранспортерів, оснащених ковзанками для розмінування, а також легші гаубиці та безвідкатні гармати з дальністю стрілянини в кілька сотень метрів.

Є ракетні установки з дальністю стрільби трохи більше 4,5 км. В адміністрації президента США зазначають – нове озброєння має підвищити мобільність української армії на півдні.

Щоправда, думки щодо цього розділилися. Одні зазначають, що це озброєння допоможе у контрнаступі. Інші кажуть, що США віддали те, що можна було дістати зі своїх запасів, не порушуючи обороноздатність країни.

Фото: 5.ua.

08/23/2022

You cannot copy content of this page