fbpx

Замість тисячі слів – масштабні руйнації українських міст тепер можна побачити онлайн в 3D-турах по розтрощених будівлях

Коли українці намагаються донести інформацію про ті біди, які принесла з собою росія з її «спецоперацією», то часто слова сприймаються за якусь вигадку. Тому на туристично-культурному хабі Києва розробили 3D-тури по будівлях, що були пошкоджені внаслідок повномасштабного російського вторгнення.

З початку вторгнення рф в Україну в столиці пошкоджені загалом 390 будівель, в тому числі 222 багатоквартирні будинки мирних мешканців.

Тому вирішили по мірі можливостей, оцифрувати всі будівлі. Поки почали з будинків Подільського, Дарницького, Святошинського, Оболонського та Солом’янського районів. Відвідувачі хабу можуть побачити наслідки руйнувань.

«Важливо зафіксувати воєнні злочини рф та поширювати інформацію. Ворог заплатить, а ми обов‘язково все відновимо та переможемо», — зазначив керівник цифрової трансформації Києва (CDTO) та заступник голови КМДА Петро Оленич.

Директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Олег Половинко зауважив, що туристично-культурний хаб Києва вже відвідало понад 100 тисяч користувачів з-понад 30 країн світу.

Також на хабі доступні тури і мирним Києвом — приміщенням міської ради, зоопарком, Пейзажною алеєю, Пішохідним мостом, станцією метро «Золоті ворота».

Крім того, є можливість подивитися на масштаби руйнувань у Бучі, Бородянці, Гостомелі, Ірпені та інших населених пунктах Київщини, пише Вечірній Київ.

Посилання на 3D – тур.

Фото: скрін.

05/27/2022

You cannot copy content of this page