fbpx

Затятий прихильник Путіна купив в Естонії квадрокоптери для російської армії і потрапив в тюрму. Як це було…

Вже другий місяць псковський співак та далекобійник Володимир Шилов сидить в естонській в’язниці в Таллінні. А все через три дрони, які він купив і планував відправити російській армії, яка воює в Україні. Гроші на дрони Шилов збирав у соціальній мережі “ВКонтакті”, де зараз для нього збирають гроші на адвоката. За естонськими законами, Шилову загрожує до п’яти років в’язниці за підтримку російської агресії.

Хоч російська армія лякає всіх своєю міццю та вундервафлями, проте по всій її безмежній території ветеранські організації збирають гроші для потреб російських військових: “Бойове братство” Бурятії, “Союз ветеранів Афганської війни та подій у Чечні” Ухти, в Вологодській області збирають через муніципальну газету, через “Загальноросійський народний фронт”.

Шилов, який багато років працює далекобійником і, навіть, має громадянство Естонії теж на «патріотичних» засадах вирішив допомогти російській армії.

“Нам потрібні зміни, потрібно відмовлятися від усього європейського та будувати свої заводики, своє виробництво”, – пояснював Шилов у своїх трансляціях.

“Я проти війни, але я за свою країну, я за нашого президента, він все прорахував – не надсилайте мені будь-яких роликів про те, що з армією Росії все погано. Іде операція з примусу до миру фaшистської гaдини. Не весь світ проти нас – Америка, Європа, але це менше 20%. За нас Китай та Латинська Америка. Президент не один!” – каже Шилов.

Сліпа любов до Путіна не заважала йому визнавати, що рівень життя в Європі відрізняється від російського.

“У нас дух зараз на найвищій планці. Я в Європі це бачу, бо вони не такі. Вони живуть краще за нас, але знають, що ми завжди перемагаємо. Притиснуть нас санкціями, але ми згуртуємося! Якби не спецоперація, то через два роки Україна обзавелася б брудною ядерною зброєю і кінець би всій планеті. Я працюю у Фінляндії, але, якщо що, кину все і захищатиму свою батьківщину”, – пообіцяв Шилов і заспівав “Давай за мир”.

Отже, типовий поціновувач Путіна з підписками на військові російські ура-патріотичні пабліки. Коли повідомлення в улюбленому пабліці почали рясніти закликами скинутися найсильнішій армії на спідню білизну, бритви, консерви, солодощі, а далі й на дрони, то й сам оголосив збір.

“Увійшов у розмову з 76-ю дивізією і сказав, що куплю їм дрони в Естонії, тим більше що в Росії їх дуже мало вже й кусається ціна. Думав сам купити, але подивився ціни, жахнувся – від €600 один коштує – і оголосив збір у себе на сторінці: «Збираємо гроші на квадрокоптери для наших десантників». У принципі наша армія забезпечена, але у нас, чесно кажучи, не все в Росії є, таке екіпірування супермодне, як у натівців, наприклад, якщо ми збережемо хоча б одну життя, то, думаю, ніхто не пошкодує про відправлені гроші”, – розмірковував Шилов.

Шанувальники закидали Шилова грошима і щасливими коментарями.

Шилов закупив в Естонії три дрони моделі DJI Mini 2 Fly More Combo за €1797, на 28 травня одна штука коштувала €599 (42 тисячі 963 рублі) і вирушив до росії, але на кордоні його й арештувала естонська поліція.

Вранці 1 червня естонська поліція безпеки (КаПО) на своєму офіційному сайті повідомила, що 28 травня її співробітники затримали чоловіка середніх років із подвійним громадянством за підозрою у підтримці російської агресії (частина 1 статті 91-1 Кримінального кодексу Естонії), а 30 травня Хар’юський повітовий суд за клопотанням прокуратури заарештував його.

Ніхто з РФ не допоміг Шилову, а його співмешканка Оксана оголосила збір на адвоката.

“Йому ніхто не допоміг з нашої держави, лише деякі його друзі. Я з цього приводу теж напишу надалі величезну статтю, але вже коли він вийде. Розкажу, як до нас поставилися ті та інші органи”, – пообіцяла наречена далекобійника в коментарі Сєвєр.Реалії.

Висновок: Хар’юський повітовий суд призначив Шилову рік в’язниці, з яких він проведе ув’язненим чотири місяці, інші вісім будуть умовними з чотирирічним випробувальним терміном.

Фото: currenttime.tv.

07/22/2022

You cannot copy content of this page