fbpx

Жана дуже образилася що у мене узагалі питання таке виникло і що я її не привітала. Але я ледь не плакала і  була дуже здивована рішенням доньки

— А я знову при надії! – радісно повідомила мені донька.

Вона чекала, що я почну її вітати. Але мене хвилювало одне єдине питання:

— І що ти плануєш робити?

– Подарую діткам братика чи сестричку, адже дитина це таке щастя!

Жана дуже образилася що у мене узагалі питання таке виникло і що я її не привітала. Але я ледь не плакала і  була дуже здивована рішенням доньки. Ще зовсім недавно вона збиралася розлучатися зі своїм чоловіком, а тепер вона вже готова була стати матір’ю втретє.

Жані – 32 роки. У мене уже є двійко онуків і живуть вони більшу частину свого життя у мене. Справа в тому, що шлюб моєї доньки геть невдалий. Чоловік у неї увібрав у себе усі можливі якості не надто хорошого сім’янина. Доки він ходить у кросівках adidas за чотири тисячі гривень, п’є каву у ресторанчику і має власного перукаря, моя Жанна тулить копійку до копійки і намагається власноруч зашити порвані чоботи шестирічного віку, адже ходити їй ні в чому. До того ж дуже часто вона з дітьми до мене вночі прибігає, адже вдома чоловік черговий “концерт” закотив.

А її чоловік вже давно ніде не працює. Виїжджає на своєму авто таксувати, назбирає гроші на чергову обновку для себе і все, йому більше нічого не потрібно.

Нещодавно Жана скаржилася на свого чоловіка:

— Дівчаток треба і годувати, і одяг, і взуття купувати. А Сашко ніде не працює. А моєї зарплати взагалі ні на що не вистачає. Постійно доводиться заощаджувати! Так уже набридла ця бідність!

Я запитую у своєї дитини:

— А на що ти житимеш, адже в декрет доведеться іти? Як, поясни мені ти існувати будеш, адже я уже на пенсії і не зможу простягнути руку допомоги, як колись.

— А Сашко обіцяв влаштуватися на роботу! Сказав, що віднині усе буде інакше. І я йому вірю!

От скажіть мені, що робити? Двох своїх онучечок я одягаю, по мірі сил, оплачую садок. Не дивлячись на своє здоров’я намагаюсь підробляти, аби хоч трішки мати грошеняток на них. Донька працю на двох роботах, годує свого коханого чоловіка. Он, нещодавно йому телефон новий у кредит узяла. Уявіть віддала 25 тисяч за новий айфон.

От як бути? Прямо руки опускаються.

Зінаїда К.

Головна картинка ілюстративна з вільних джерел. Колаж. Фото – pexels.

You cannot copy content of this page