fbpx

Жили ми не багато і не скромно. Обоє працювали, разом відпочивали, навіть про братика для доньки замислювалися. Причому ініціював ці розмови завжди саме чоловік. І тут як грім серед ясного неба. Максим заявив, що подає на розлучення

З Максимом ми розлучилися близько двох років тому. Прожили разом понад десятиліття, виховували доньку Настеньку. Ніщо не віщувало такого кінця. Я була впевнена, що ми звичайнісінька щаслива сім’я. Звичайно, траплялися і непорозуміння. А в кого їх немає?

Жили ми не багато і не скромно. Обоє працювали, разом відпочивали, навіть про братика для доньки замислювалися. Причому ініціював ці розмови завжди саме чоловік. І тут як грім серед ясного неба. Максим заявив, що подає на розлучення.

Як я плакала, як благала його не руйнувати сім’ю, не позбавляти дитину батька! Все марно. Сказав твердо, що все вирішив та вже подав потрібні заяви через інтернет.

Зібрав речі і того ж дня пішов. Через місяць у поштовій скриньці я знайшла папір-запрошення до суду на слухання у справі про розлучення. Подруги радили не ходити на процес, щоб справа затяглася якнайдовше.

Мовляв, нехай Максим побігає в очікуванні підсумкового рішення. Але в мене не було жодних сил на таке. Та й навіщо? Цим його не повернеш. Нас успішно розлучили, майнових суперечок не було, а дочка продовжувала жити зі мною. Приблизно за півроку після розлучення Настя сказала, що тато нас покинув, бо в нього з’явилася інша тітка та інша дівчинка.

– Доню, з чого ти це взяла? — допитувалась я в доньки.

Виявилося, що Настюша підписана на батька у соціальній мережі та побачила, що його профіль заповнили свіжі фотографії. На них можна було побачити Максима з якоюсь жінкою та дівчинкою років восьми-дев’яти.

Уся трійця виглядала цілком щасливою. Ось вони в парку, а тут у кафе, а на наступному фото вдома за обідом. Колись і ми були так само щасливі, з тугою подумала я.

Очевидно, смуток заповнив і доньку, бо моя дівчинка не змогла стримати сліз.

– Тепер зрозуміло, чому тато пішов. Бачиш. яка та дівчинка хороша. Напевне я не надто гарно себе поводила, тому тато і пішов, правда ,мама?

Бідолашна моя маленька, за що їй все це? Я поспішила втішити дитину, сказавши, що діти тут взагалі ні до чого. Папа залишиться її татом, навіть якщо ми житимемо на різних континентах.

Наступного дня я зателефонувала чоловікові і просила видалити фотографії із соціальної мережі.

– Ти розумієш, що Насті і так важко звикати до життя без тебе. А тут ще ці фото. Хоч би ти викладав ті, на яких немає доньки цієї нової поні.

Колишній, хоч як це дивно, все зрозумів, вибачився і сказав, що взагалі видалить свій профіль. Щоб ніхто нічого не бачив. І пообіцяв найближчим часом приїхати побачитись із донькою.

Через деякий час я знову застала Настю у сльозах. З’ясувалося, що Максим своє слово дотримав і аккаунт видалив. А ось його нова дружина продовжує викладати у мережу пачки фотографій.

Вона знімає буквально кожен їхній крок. На всіх знімках є її дочка від першого шлюбу. Я розумію, що вони тепер для Максима нова сім’я, і «нова» донька рада появі «батька». Але ж в сльозах моя дитина. Я вже не можу бачити її в такому стані. Довелося знову дзвонити колишньому і поговорити з ним. Максим пообіцяв вплинути на своє нове кохання і стримати її принаймні на перших порах.

Але згодом мені прийшло повідомлення від тієї жінки. Вона заявила, що ділилась і буде ділитись фото, адже своє щастя вона заслужила і дісталось воно їй не легко. а фото для того, аби всі зрозуміли, що їй у житті все вдалось.

От як мені тепер бути. Доню шкода.

27,12,2022

You cannot copy content of this page