fbpx

Золотий сироп прекрасна альтернатива  меду у випічці, десерті і глазурі. А можна просто подавати з оладками або млинцями. Покроковий рецепт

Золотий сироп прекрасна альтернатива  меду у випічці, десерті і глазурі. А можна просто подавати з оладками або млинцями. Покроковий рецепт За матеріалами 

Золотий сироп, що в перекладі на англійську «Golden syrup», є одним з основних інгредієнтів для приготування багатьох англійських і американських солодощів та десертів.

Читайте також: Ніжний і ошатний домашній лимонний пиріг.  Він має приємний лимонний смак і аромат. Просто ідеально підійде для сімейного чаювання. Простий в приготуванні із найдоступніших продуктів

На вигляд він дуже схожий на мед, і має приблизно таку ж консистенцію. Але готується він з цукру, води і лимонного соку. Дійсно, так просто! Появу Золотого сиропу відносять до 19 століття, коли на одній шотландській фабриці вперше починають обробляти «відходи» від виробництва цукру, щоб отримати продукт, який можна зберігати тривалий час і використовувати у випічці. З того часу Золотий сироп став невід’ємною частиною англійської кухні. Своєю консистенцією нагадує мед, а мед, як відомо, має кілька суттєвих протипоказань, і деякі люди не можуть його вживати. І в цьому випадку золотий сироп послужить відмінною альтернативою. На здоров’я!!!

склад продуктів

Для першого етапу

  • 100 грам цукрового піску;
  • 3 столові ложки води.

Для другого етапу

  • 500 грам цукрового піску;
  • 300 мілілітрів окропу;
  • четверта частина лимона.

Цікаво: Високий і ніжний горіховий бісквіт. Один з моїх “золотих” рецептів, адже випічка завжди вдала

Покроковий процес приготування

У каструлю з товстим дном висипаємо 100 грам цукрового піску, заливаємо трьома столовими ложками води і перемішуємо.

При приготуванні сиропу використовуйте лише посуд з нержавіючої сталі. Ніколи не використовуйте металевий або алюміневий посуд.

Ставимо каструлю вогонь, при постійному помішуванні доводимо до кипіння і варимо на середньому вогні до тих пір, поки рідина не стане темно-золотистою. Постійно інтенсивно помішувати лопаткою.

Потім акуратно вливаємо тонкою цівкою в каструлю 300 мілілітрів окропу, перемішуємо.

Висипаємо 500 грам цукрового піску, перемішуємо. Варимо до повного розчинення цукру.

Після того, як весь цукор розчиниться, кладемо в сироп четвертинку лимона (подрібнювати і очищати від шкірки його не потрібно).

Продовжуємо варити сироп на повільному вогні ще 45 хвилин.

Потім вогонь вимикаємо, лимон виймаємо і викидаємо, а сироп переливаємо в стерилізовані банки і  закриваємо кришками під ключ. Через 1-2 дня сироп прийме потрібну консистенцію меду.

Якщо сироп вийшов дуже густим, то нагрійте баночку і, додавши трохи води, нагрійте і доведіть до більш рідкої консистенції. На жаль, вгадати точну консистенцію сиропу дуже складно на стадії приготування, але з досвідом ви її обов’язково знайдете.

Читайте також: Цього разу її “щастя” ледь переступивши поріг, вляглось на коврику і  голосно захропло. Поглянула на годинник: четверта ночі. Тихцем зібрала свої нехитрі пожитки. Зупинилась, трохи подумала. Взяла каструлю свіжозвареного борщу і вилила на підлогу. От тепер можна йти спокійно

Зберігати такий сироп можна протягом року, в добре закритій банці, при кімнатній температурі.

Золотий сироп може замінити мед у випічці, десерті і глазурі. А можна просто подавати з оладками або млинцями.

Текст відредаговано редакцією intermarium.news

You cannot copy content of this page