fbpx

Зять почав вдавати з себе ведучого програми “Ревізор”. Прийде з роботи, обурюється, чому брудно, чому дитина в брудній майці, хоча онук тільки повечеряв, Юля не встигла переодягнути. Готувати Юля почала не так, зледащіла, себе запустила, для чоловіка старатися перестала

– Мамо, я так більше не можу! – подзвонила донька. – Я його вижену! Розлучуся!

Я заспокоїла Юлю, попросила не рубати з плеча, запропонувала приїхати, взяти онуків на прогулянку, щоб вона могла заспокоїтися, подумати і поговорити з чоловіком.

– Не треба! Ти приїдеш, він ще більше злитися почне. Завтра приїжджай, коли на роботі буде, – запропонувала Юля.

Я відповіла згодою, приготувала улюблений пиріг доньки і наступного ранку поїхала до неї.

Зятя не люблю. За що мені його любити? Нічого немає: ні кола, ні двора. Живе у дружини вдома, ще совісті вистачило рот роззявити. Заради Юлі і онуків мовчу.

Останнім часом в сім’ї доньки і зятя творився щось незрозуміле. Живуть вони в квартирі моєї мами, там дві кімнати. Квартира все ще моя, не ризикнула переписати на Юлю, коли вона була молодшою, а зараз якось ця розмова не піднімається, і я мовчу.

Юля з одного декрету пішла в інший, сидить удома з малими дітьми, молодшій внучці немає і рочку. Зять один працює, можна сказати. Юлі щось платять, але зовсім мало.

Довгий час зять стабільно отримував свої п’ятнадцять тисяч в місяць. Дітей одягнути, дружину, себе, продукти купити, за квартиру заплатити, і все, зарплати немає. Юля не скаржилася, вона у мене дівчинка економна, скромна, скільки грошей чоловік приніс, і тому рада.

Останнім часом у зятя “поперло” на роботі. Його безпосереднього начальника спіймали за руку на крадіжці, звільнили за статтею, завели справу. На місце начальника тимчасово поставили зятя, трохи додавши зарплату. А три місяці тому було прийнято остаточне рішення, що зять залишиться на посаді на постійній основі. А це – тридцять тисяч гривень на місяць, в два рази більше, ніж було.

Юля неймовірно зраділа. Планів набудувала, що заживуть нормально, дітей трохи балувати будуть. А зять змінюватися почав: з’явилися причіпки, звинувачення, вимоги. Загордився, як я вважаю, і уявив себе годувальником і добувачем.

Юля вдома з дітьми, буває, вони нездужають, буває, що щось не встигає. Господиня з доньки нормальна: прибирання раз на тиждень, готує раз в кілька днів, але багато. Не педантка, не чистоплюйка, звичайна жінка, що сидить вдома з дітьми. Буває, прання накопичується. Буває, пил не витертий. У всіх буває.

Зять почав вдавати з себе ведучого програми “Ревізор”. Прийде з роботи, обурюється, чому брудно, чому дитина в брудній майці, хоча онук тільки повечеряв, Юля не встигла переодягнути. Готувати Юля почала не так, зледащіла, себе запустила, для чоловіка старатися перестала.

Зять почав виказувати невдоволення їжею: чому курка, а не м’ясо на вечерю? Чому вона в фарш капусту додала, він так не любить, хоча місяцем раніше їв, наминаючи за обидві щоки.

Юля обмовилася, що її чоловік навіть до подружніх обов’язків чіплятися став.

Сам зять заявив, коли Юля запитала в чому справа, так:

– Я заради сім’ї стараюся, заробляю, маю право вдома бачити порядок і смачну їжу. Заробляв п’ятнадцять – ти все вдома робила на п’ятнадцять. Зараз заробляю в два рази більше, і ти вогнище бережи в два рази якісніше.

Юля проклинає це підвищення: нормальною ж людиною був! Хіба підвищення заробітної плати – привід для того, щоб так дружину діймати? Адже вона не байдикує!

Приїхала до Юлі, вона бліда,невиспана, нервова, переживає. Плакати почала, що любить, але так більше не може. Я так сильно захотіла його стукнути! Ніколи в житті жодного разу нікого пальцем не зачепила, а доньку послухала, аж руки засвербіли!

Порадила їй ще раз з чоловіком поговорити, прямо йому сказати, що їй не подобається те, що відбувається в домі. Нагадати йому, що і ідеалі він ще по дому і з дітьми допомагати повинен. Перспективи розлучення пояснила: аліменти на дітей, аліменти на Юлю, квартира за нею залишиться. Що у зятя залишиться від його великої зарплати? Як він жити буде, орендуючи житло? Продовжить хвіст розпушується з приводу великого заробітку?

З онуками погуляла, поїхала додому. Пізно ввечері Юля подзвонила. Вона поговорила з чоловіком про розлучення і про те, що після нього буде. Той образився і кудись пішов. Мене звинуватила, що він пішов, злякалася, що не повернеться.

Повернувся зять. З квітами та вибаченнями. Успіх йому голову закрутив. Покаявся.

Тиждень зять мовчить, не обурюється. Ревізії не проводить, їсть на вечерю курку і ліниві голубці. Вся пиха спала. Вчасно Юля його налякала, а то зовсім зазнався б.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page