fbpx

12 законів красивого волосся від трихолога: як насправді потрібно мити голову

Вам доводиться часто мити голову, а ваша шевелюра все одно виглядає блідою і зовсім не тримає об’єм? Ваше волосся швидко жирніє або постійно січуться кінчики? Виною тому може стати банальне неправильне миття голови. Більш того, якщо ви одні з тих, хто часто миє голову, вам слід пам’ятати, що це може принести шкоду не тільки вашому волоссю, але і шкірі голови, пише U-M-Best.

Вся справа в тому, що ми змиваємо не тільки шампунь, але також захисний шар з шкіри голови, що призводить ще до більшого виділення жиру, а також подpaзнення.

Щоб перестати мити голову щодня, необхідно прислухатися до фахівців трихолога. Отже…

1. Підбирайте шампунь саме під свій тип волосся. Так, наприклад, для нефарбованого волоссям беріть безсульфатний шампунь, а шампунь з сульфатами добре підійде для фарбованого волосся.

2. Якщо ви використовуєте кондиціонер для волосся, то його варто наносити лише на кінчики, а не по всій довжині. Незайвим буде і використання відновлювальної маски раз на тиждень-два.

Читайте також: 10 ПОРАД, ЯКІ ЗРОБЛЯТЬ ВАС КРАСИВІШОЮ ЗА 30 ДНІВ

3. Шампунь слід втирати масажними рухами в коріння волосся. Кінчики зачіпати не треба. Для них існує кондиціонер.

4. Ретельно промивайте волосся після використання шампуню, маски, кондиціонера. Не наносьте дуже багато засобу на волосся. Для процедури миття необхідна в середньому 1 чайна ложка.

5. Не варто розчісувати мокре волосся або закручувати його у чалму з рушника, хвіст або «дульку». Це пошкоджує структуру волосся. Просто акуратно його промокніть. Такий прийом не тільки береже волосся, але ще й надає вашій шевелюрі додатковий об’єм.

6. По можливості, намагайтеся використовувати для миття голови пом’якшену воду. Дайте воді відстоятися і додайте в неї трохи соди.

7. Якщо волосся сильно пошкoджене, то вам варто відмовитися на якийсь час від гелів і пінок для укладання.

8. Проміжки між миттям голови необхідно намагатися збільшувати. Так, це спочатку виглядає не дуже естетично, але необхідно перетерпіти. Виберіть для цього пару днів. Шкіра поступово звикне.

9. Вода не повинна бути гарячою, вона повинна бути трохи прохолодною.

10. Хорошим засобом для ополіскування волосся є лимонна вода. На півлітра води слід додати сік одного лимона.

Читайте також: 9 ПРОДУКТІВ, ЯКІ РОЗ’ЇДАЮТЬ ЖИР: МІНУС 4 КГ ЗА МІСЯЦЬ, А ЇСТИ МОЖНА ВСЕ, ЩО ХОЧЕТЬСЯ!

11. Стежте за своїм харчуванням. Намагайтеся зменшити в своєму раціоні жирні страви, цукор, а також булочки, випічку.

12. Якщо ви сушите волосся феном, то це робити слід від коріння голови. Кінчики намагайтеся залишити злегка вологими. Використовуйте також невелику кількість засобу для термозахисту.

You cannot copy content of this page