fbpx

29 вересня свої іменини за церковним календарем святкує Людмила

Вітаємо Людмил, Людочок та Люсь з іменинами!

За церковним календарем ім’я Людмила є православним. 28 вересня відзначають день святої мучениці Людмили Петрової, а 29-го – день мучениці княгині Людмили Чеської. Тож у власниць цього імені одразу дві небесні покровительки.

Людмила – слов’янське ім’я, яке виникло зі словосполучення «людям мила». Воно стало популярним ще в 19 столітті, проте зараз дівчат все рідше так називають. До речі, існує також чоловічий варіант імені – Людмил, досить поширений в Болгарії.

Значення імені.

Зі старослов’янської мови — мила людям. Людмила з раннього дитинства освоює навички ведення домашнього господарства. Свої обов’язки по дому виконує старанно, любить створювати затишну обстановку. Люда старанно доглядає за ляльками, може сама зшити для них одяг. Їй подобається перебувати в компанії маленьких подруг, налагоджувати стосунки в колективі між однолітками.

Улюблений предмет у школі – домоведення, має гарні музичні здібності. Підростаючи, Людмила стає більш самолюбною, більше уваги приділяє своїй персоні. У неї можуть не скластися стосунки із сестрою. Приділяє багато часу й сил, щоб завжди бути на висоті.

Що стосується роботи, то у Людмили тут теж все в порядку. Як правило, вона отримує вищу освіту, ініціативна, дуже пунктуальна, сумлінна, не конфліктна. А головне — дуже доброзичлива, до неї, в повному розумінні слова, тягнуться люди — порадитися у службових справах і просто вилити душу.

Людмила може домогтися гарних результатів у мистецтві й у діяльності, що вимагає вміння знаходити контакт із людьми.

Людмила чудова господиня, вона «з нічого» приготує смачний обід, в квартирі затишно, спокійно. Скромна у витратах. Розлучення у Людмили дуже рідкісне явище — який розсудливий чоловік залишить таку дружину. Адже вона завжди терпляче його вислуховує, піклується про нього, коли він хвopіє, не «читає» моралей, якщо він що-небудь зробить не так.

Така терпимість Людмили призводить до того, що до 50 років у неї вже повний букет болячок. Однак не це основна проблема, яка її турбує. Її турбують її діти, в основному донька. Син, як правило, виростає хорошим, уважним, спокійним, не конфліктним.

А от з дочкою в неї дійсно серйозні проблеми. Надмірна любов Людмили до неї, бажання захистити її від роботи по дому, красиво одягнути і т. д. призводять до того, що донька ні в гріш не цінує свою матір.

Іменини Людмили: 29 вересня — Людмила Чеська, княгиня, мyчениця.

Про що її просять у молитвах Святу мyченицю Людмилу?

Перш за все, святій Людмилі моляться ті люди, які вважають її своєю покровителькою. Можна вимовляти короткі прохання звернені до святої, щодня. Преподобну просять про заступництво і небесне благословення дітей своїх.

Молитва святій Людмилі, угодниці Христовій, повинна вимовлятися з чистою душею і добрим серцем. Вона допомагає позбутися грішних помислів, отримати покаяння і помилування від Царя Небесного.

Прохання можуть вестися не тільки готовими молитвами, а й своїми словами – заступниця почує будь заклик про допомогу, що йде від душі. Звертатися до святої можна в будь-який час дня, коли того зажадають благочестиві помисли.

Молитовне правило.

У кожної людини своя дорога до Господа, і всі ми перебуваємо на певному відрізку цього шляху. Будь-який з віруючих володіє своїми фізичними і тимчасовими можливостями для вознесіння молитов, відповідно, єдиного правила просто немає. Кожен повинен звертатися до святих і Господу рівно стільки, скільки може.

Ікона святої Людмили-мyчениці допомагає запобігти сімейним непорозумінням, дає захист від злого наміру. Перед образом моляться про здоров’я і благополуччя молодших домочадців, наприклад, онуків, дітей. Свята допомагає їм не постраждати від гріха, стати на шлях істинного християнина.

Якщо у сімейному колі вже назрів конфлікт, молитва, піднесена до ікони святої, допоможе повернути мир. Жінка, народжена під ім’ям цієї заступниці, уникне через прохання різних неприємностей і вирішить всі життєві негаразди.

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Інтермаріум.

You cannot copy content of this page