fbpx

30 березня по церковним календарем День святого Олексія: сьогодні можна залучити благополуччя в своє життя

Дівчата колись вірили в те, що як на Теплого Олекси подарувати жебракові сорочку, то не забаряться старости. Вони шили й вишивали потай від матерів і, входячи в церкву, вручали біднякам дарунки. А ще напередодні Теплого Олекси йшли ввечері на леваду, де росла стара верба, та із заплющеними очима виламували гілочку. Якщо вона виявлялася рівною і довгою, майбутній чоловік буде високим і струнким. Ту гілочку вдома освячували і у церкві намагалися торкнутися

30 березня по церковним календарем День святого Олексія, який був Божою людиною. Його так і називають Олексій Божий чоловік. Йому моляться і просять у нього благополуччя. А за погодою 30 березня судять про те, якою буде подальша весна.

Дізнайтеся, що потрібно зробити 30 березня, щоб залучити благополуччя в своє життя.

Звичаї на 30 березня – Теплого Олексія

Святий Олексій народився в дуже багатій родині і йому всі пророкували безбідне майбутнє, але перед своїм весіллям, ще будучи юнаком, він втік з дому, щоб вивчати Слово Боже. А потім повернувся додому. Але він виглядав так бідно, що рідні його не впізнали. І залишився Олексій жити в підвалі свого будинку, вивчаючи і далі Божі заповіді і несучи в світ закон Господній.

Відтоді моляться люди Олексію 30 березня і просять у святого благословення і щоб він допоміг в мирських справах, підсобив в роботі і допоміг відшукати добробут.

Також люди помітили, що на день Олексія завжди тепло дуже. Тому і прозвали його Теплим. Тануть сніги, течуть струмки. Люди ховають сани і дістають воза. Існує повір’я, що якщо сьогодні сісти на сани, то потім весь рік бід не оберешся. Тому краще на сани більше не сідати.

А ще 30 березня люди влаштовують проводи зими. Кажуть, якщо стару не проводити, то вона ще повернеться. А тому за день потрібно переробити всю домашню роботу, а потім увечері на заході зібратися всією родиною за пишним столом і весело провести зиму.

Прикмети на 30 березня говорять, що в цей день потрібно обов’язково пити один з напоїв: березовий сік, або березово-медовий узвар. Якщо якийсь напій випити, то тобі потім обов’язково в цьому році багатство отримаєте.

З цією ж метою їдять мед. Мед – символ достатку. Якщо з’їсти 30 березня ложку меду, то багатим будеш в цьому році. Саме покровителем меду вважається Олексій Теплий.

Ще в цей день дуже шанується береза. Вона набуває особливої ​​цілющої сили. Якщо зібрати березові бруньки, а потім з них готувати настої та чаї, то вони будуть допомагати подолати багато болячок.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Інтермаріум.

Фото – prolviv.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page