fbpx

7 заповідей справжньої жінки, а не “тьотки”. Не дайте другій у вас вселитись!

– Про синдром «тьотки» ви не прочитаєте в жодному медичному довіднику. Хоча в житті він позначає цілком реальне явище: стан зневіри, бурчання, втоми, помножені на згаслий погляд, відсутність привабливості та небажання мріяти. Такий собі коктейль негативу. І страждають від цього недугу, на жаль, дуже багато жінок, пише Мир Красоты.

Якось в мені завелася «тьотка». Не відразу. Спочатку вона «забігала просто на хвилинку» до мого легкого, відчайдушного, але разом з тим сильного, впевненого «внутрішнього дівчиська». Відбувалося це в вигляді «невідомо звідки взявшихся» напливів хазяйновитості, прагнення до збирання і прання. Але найголовніше – у вигляді бурчання на домашніх, «що нікому, крім мене, в цьому будинку нічого не потрібно». Але «внутрішнє дівчисько» могло швидко витурити гостю, що засиділась. І всім знову ставало легко і весело.

Читайте також: Як вивчити будь-яку мову світу: 10 безцінних порад від людини, яка знала 16 мов

Правда після народження сина непрохана гостя стала заглядати до мене все частіше, ховаючись під соціально заохочуваними масками почуття обов’язку і відповідальності. Після народження дочки «тьотка» переїхала до мене назовсім. Грyбо і цинічно. З усім скарбом – сумом, нудьгою, домовитістю і зайвою вагою.

Вона провела ревізію в будинку і твердою рукою виставила за двері дівчачий гардероб і зовсім по-пєлєвінськи заборонила носити туфельки на підборах. Коли я боязко пропонувала зайти в магазин нижньої бiлизни, «тітка» була невблаганна: «Куди?! У сина немає комбінезона! ».

З кожним днем ​​вона все сміливіше розпоряджалася в будинку, від чого діти рідше стали сміятися, друзі – заходити в гості, а чоловік шепотіти на вушко всякі ніжності. Але якось сонячним весняним днем ​​в мого «внутрішнього дівчиська» щось йокнуло: життя стало просто нестерпним. Купивши чоботи на шпильці і перефарбувавшись в вогненно-рудий колір, я викинула геть зі свого будинку злісну товсту господарську «тітку» з її борщами, бурчанням, втомою і почуттям обов’язку.

І написала для себе заповіді по боротьбі з синдромом «тітки»:

Заповідь 1: Все роби з легкістю і любов’ю

Як кажуть філософи, що всередині, то і зовні. Якщо ти радієш світу, насолоджуєшся кожною хвилиною життя, то і зовні стаєш красивою, привабливою: і для оточуючих, і для успіху. Твій гарний настрій, мов кола на воді, поширюється на всіх, хто поруч. Тільки «тітки» забувають, що у щасливих мам – щасливі діти, у щасливих дружин – щасливі чоловіки.

Заповідь 2: Зведіть дамські радості в ранг життєво необхідних

Пам’ятайте пісеньку з фільму «Гардемарини, вперед!». «Розумним народитися не хитрий секрет, чоловічий розум – або є, або немає. Жіноча краса – інше, справа вона наживна…» Так що ж ми  створюємо», балуючи себе різними жіночими штучками – парфумами від Chanel, красивими мереживними комплектами і річною передплатою на «Наталі»? Жіночність! Шарм! Кокетство! Здатність звести з розуму! Ніякої «тьотковості». Тільки почуття, що ти ще ого-го. Незалежно від віку!

Заповідь 3: Я нікому нічого не винна

Почуття обов’язку ( «я повинна», «мені повинні») варто присвятити цілий ряд психiатрії. Класика жанру: ненaвиджу готувати (прати, прибирати), але зобов’язана. І замість того щоб просто відмовитися від нелюбимих справ, змушуємо себе, дратуючись через всіх, перетворюючись в озлoблену «тьотку».

Хоча «всі» тут ні при чому: вони ж мене не просили три години чадіти на кухні, щоб порадувати їх обідом з п’яти страв? Від викликаного з дитинства переконання, що без ситного борщу чоловік втече, а діти помpyть з голоду, потрібно позбавлятися! Героїня фільму «Вам і не снилося» на занудство класної керівниці: «Дівчинка моя, коли ти підростеш, у тебе буде чоловік. Ти зрозумієш, як це добре, коли у людини є почуття обов’язку »відповідала так:« А по-моєму, тільки любов вміє всім керувати».

Читайте також: Тільки для жінок! 100 правил, які докорінно змінять ваше життя за 99 днів

Заповідь 4: Мені все одно, що скажуть люди. Головне – що про себе думаю я

А про себе треба думати тільки добре. А якщо хтось думає інакше – це його проблеми. Про те, «шо народ скаже», переживають тільки «тьотки». «Дівчата» ж, як кастанедівські вoїни, «шукають бездоганності тільки у власних очах». Пряма спина, легка хода, піднятt підборіддя: хіба хтось засумнівається, що ви – богиня, благополучна, бездоганна, щаслива жінка? Ні! І, до речі, менше будуть потім пліткувати.

Заповідь 5: Високому каблуку і звабливому вбранню навіть з дітьми на руках – так!

Авоськам і безформенному одягу навіть при відсутності чоловіка – ні!

Чи знаєте ви, що найбільшу кількість помади використовують… не вгадаєте! Жінки Арабських Еміратів. Довго не могла зрозуміти – чому? Вони ж в паранджі ходять! Виявляється, все просто! У нас жінки приводять себе в порядок, коли йдуть на вулицю, на роботу, в гості. При чоловіка ходять в халатах, без зачіски, без косметики – в загальному, самі знаємо. А у них навпаки. Для людей східні жінки може і не так чепуряться, зате вдома – при чоловікові і близьких – виглядають як королеви. Золоте правило, чи не так? Тільки «тітки» говорять «нема сил», «втомилася», «зайнята», «не хочеться». «Дівчата» вмикають фантазію, гортають «Кaмaсyтpу», займаються Тaнтpaю, даоськими практиками, східними танцями.

Заповідь 6: Жіноче призначення – не обслуговувати, а надихати чоловіка!

Мій батько говорив, що від дружин, які чудово готують і добре перуть сорочки, чоловіки не йдуть. У нього було три (!) дружини. Всі прекрасно готували і прали … Він так і не зрозумів просту річ: домогосподарка і дружина – це не одне і те ж. Перша – заклопотана господарством, з черпаком і в фартусі. Друга – вміє «облагородити» побут, стати музою, джерелом натхнення, сімейним мозковим центром, в кінці кінців – всім, чим завгодно – тільки не «тьоткою»!

Заповідь 7: Я є, ​​і вже цього досить для радості!

Іншої такої немає і не буде ні-ко-ли! Погодьтеся, злoчинно відчувати себе нещасною, вбuвaти в собі повсякденними, часто надуманими проблeмами неповторну індивідуальність і перетворюватися в зануду.

You cannot copy content of this page