fbpx

8 речей, які потрібно встигати до 8 ранку, якщо ви хочете стати більш успішними

Це може здатися занадто, але до тих пір, поки ви не усвідомлюєте, як сильно впливає ранкова рутина на ваш день. Дослідження підтверджують, що ранній підйом покращує здатність приймати рішення і звертати ситуацію в свою користь.

Генеральний директор Apple Тім Кук щодня прокидається близько 4 ранку, генеральний директор PepsiCo Індра Нуйі щоранку приїжджає в свій офіс в 7, а СЕО компаній Twitter і Square Джек Дорсі на ногах з 6 ранку. Джерело

Це може здатися занадто, але до тих пір, поки ви не усвідомлюєте, як сильно впливає на ваш день ранкова рутина. Дослідження показують, що ранній підйом покращує здатність людини приймати рішення і використовувати ситуацію собі на користь.

Не можна не згадати і той факт, що домогтися виключного успіху і знайти бажане багатство дуже складно, якщо ви насилу виходите з дому і чи встигаєте дістатися до робочого місця вчасно.

Сама ідея пожeртвувaти кількома годинами ранкового сну багатьом може здатися малопривабливою, але повірте мені – людині, керуючій відразу двома компаніями – результат такої жepтви буде компенсований вам з лишком.

Зовсім необов’язково виходити на пробіжку о 5 годині ранку. Просто спробуйте додати в свою ранкову рутину наступні речі, здатні повністю змінити весь ваш день:

1. Примусьте мозок працювати.

Коли генеральному директору Tesla Ілону Маску поставили запитання, де він стільки дізнався про ракети і науці, той сказав: «Я багато читав». Слова Маска підтверджуються численними дослідженнями і іншими завзятими читачами-мільярдерами.

У зв’язку з тим, що ранковий час, як правило, є найбільш спокійною частиною дня, воно ідеально підходить для читання. Ваш мозок здатний зосередитися і швидше засвоїти нову інформацію, так ви даєте поштовх своєму когнітивному механізму ще до початку робочого дня.

2. Поговоріть з собою в позитивному контексті.

Навіть американські “морські котики” покладаються на практику розмов з собою, тому що це дає їм силу робити речі, що виходять за межі людської уяви, при цьому відганяючи від себе всю негативну енергію.

Візьміть за правило починати свій день з наповнення розуму позитивними думками. Це дасть вам стимул бути краще в тому, що ви робите, і підніме ваш дух.

3. Складіть список справ на сьогодні.

Налаштувавшись на позитивний образ мислення, накидайте план дій на сьогоднішній день. Записуючи завдання, які необхідно виконати, ви тим самим упорядковує своє життя. Замість хаотичної і непродуктивної мультизадачності ви розставляєте пріоритети і приділяєте всю свою увагу найбільш важливим речам.

Дуже складно зосередитися на роботі, коли ви завалені декількома завданнями одночасно. Але якщо ви складете список всіх своїх обов’язків на сьогодні, то зможете більш точно оцінити важливість кожного з них, а потім розставити їх по пріоритетності.

Запитайте себе, чи дійсно те чи інше завдання термінове і чи можна його комусь делегувати. Це і є ключ до підвищення продуктивності праці, але багато людей часто його ігнорують.

4. Знайдіть собі джерело натхнення.

Натхнення набагато швидше змусить вас вилізти з-під ковдри, ніж сама міцна кава в світі. Навіть якщо не виспався, думки про те, що я можу сьогодні щось змінити, швидко піднімають мене на ноги.

Для одних людей джерелом натхнення виступає перегляд мотиваційних відеороликів, для інших – коротке напутнє слово від коханої людини або друга, а ще для когось – заняття медитацією.

Існує безліч способів отримати натхнення. Але це не впливає на кінцевий результат – в будь-якому випадку ви отримуєте причину працювати старанніше і тримати себе в формі, незалежно від того, наскільки поганим виявиться ваш день.

Читайте також: ЛИСТОНОША ПРИНІС ДОВГООЧІКУВАНИЙ КОНВЕРТ. ПРОБІГЛА ОЧИМА ПЕРШІ РЯДКИ. В ОЧАХ ПОТЕМНІЛО, СТАЛО ВАЖКО ДИХАТИ. ЛІКАРІ ВІДПРАВИЛИ ОЛЬГУ НА ЗБЕРЕЖЕННЯ

5. Візьміть з собою готівку, а не карту.

Складання бюджету може бути дуже корисним, тому що допомагає нам побачити, що всі наші зусилля йдуть прахом як тільки ми, завантажені роботою, починаємо витрачати надто багато грошей.

Запобігти цьому дуже просто. Насамперед покладіть вранці в свій гаманець мінімальну кількість грошей, які дозволять вам протриматися до вечора. Якщо це можливо, залиште вдома всі свої кредитки – так у вас вийде уникнути боргів.

6. Будьте вдячними.

Науково доведено, що вдячність приносить людині величезну користь, включаючи підвищення продуктивності праці, щастя, зниження стресу і т.д.

Чудовим прикладом служить Тоні Роббінс і його ранкові «15 хвилин благополуччя». Як тільки Тоні прокидається, він відразу ж приділяє кілька хвилин на роздуми про те, за що він вдячний.

7. Сніданок і фізичні навантаження.

Немає важливішого прийому їжі, ніж сніданок. Всі успішні СЕО, починаючи Бренсоном і закінчуючи Цукербергом, неодноразово заявляли, що щільний сніданок дає їм енергію до самого вечора.

І вчені доводять їх слова. Сніданок здатний як поліпшити вашу розумову діяльність, так і дати вам відчути себе в хорошій формі. А тим, хто зараз почне заперечувати, що вранці у них не вистачає часу на приготування ситного сніданку, скажу наступне: приготуйте його напередодні ввечері. Особисто я так і роблю.

І до настання 8 години ранку у вас є можливість зайнятися фізичними вправами, які будуть корисні не тільки вашому здоров’ю, а й психіці. Але це необов’язково має бути тренування з величезними навантаженнями. Наприклад, я просто ходжу на роботу пішки.

8. Знайдіть час для роздумів.

Томас Корлі прийшов до висновку, що багаті люди щодня присвячують як мінімум 15 хвилин свого часу на роздуми, щоб зосередитися на конкретних способах зробити своє життя ще краще. Наприклад, заробити більше грошей.

Згідно з дослідженнями Корлі, коли багата людина потребує грошей, його не цікавить, чи можливо це. Він просто починає генерувати нові ідеї, здатні вирішити виниклі проблеми.

Здавалося б, нічого незвичайного, але як часто протягом бурхливого робочого дня ви приділяєте час роздумам?

Ось чому ранок є найкращим часом для цієї звички. Ви можете без будь-яких перешкод спокійно обдумати майбутній день і що вам необхідно зробити, щоб наблизитися до виконання своїх довгострокових цілей. Згодом ці кілька хвилин допоможуть втілити ваші мрії в реальність.

You cannot copy content of this page