fbpx

9 жовтня вшановуємо пам’ять Іоанна Богослова. Що необхідно зробити в цей день?

9 жовтня та 21 травня Церква вшановує пам’ять одного з найбільших апостолів Христових – Іоанна Богослова. Саме 9 жовтня вважається днем завершення земного життя «апостола любові». Він є автором кількох книг Біблії, а саме: Євангелія від Івана, трьох Послань та Откровення,- Апокаліпсису – єдиної пророчої книги Нового Завіту.

Він заповів усім християнам любити Господа і один одного, і цим виконати закон Христовий. Апостол любові – так іменується святий Іван, так як він постійно навчав, що без любові людина не може наблизитися до Бога і догодити Йому. Апостол Іоанн проповідує любов до Бога і ближніх, сам являючи себе прикладом любові для оточуючих.

На іконах Івана Богослова часто зображають разом з орлом, який вважається символом цього євангелиста.

У церкві його шанують як Божого мандрівника, який послідував за Христом на Голгофу. У народі Іоанну молилися перед відправленням у довгу дорогу, оскільки вірили, що дороги зазвичай притягують нечисту силу, і шлях може бути досить небезпечним. Говорили, що на таких дорогах живуть відьми і такі, що відійшли без покаяння. Особливо треба було остерігатися нечистої сили. Говорили, що людині, яка опинилася у дорозі після заходу сонця, потрібно бути дуже обережним.

Що необхідно зробити в цей день?

Піти до церкви і помолитися, покаятися в гріхах, висповідатися і причаститися. Особливо це необхідно зробити людям, які впали духом, зневірилися у собі і у своєму оточенні.

Також Ви можете помолитися про налагодження стосунків у сім’ї, зцілення від недуг та попросити щастя стати матір’ю.

Людям, які навчаються, варто помолитися і попросити в Іоанна Богослова заступництва і наснаги в навчанні, настанови на шлях істинний.

Цей день вважається поминальним. Обов’язково помоліться за душі родичів, яких вже немає серед нас.

Здавна на Богослова люди визначали погоду. Якщо в цей день дощ зі снігом – у січні тричі йтиме дощ; сонячно і тепло – червень буде дощовий і холодний. До Богослова немає снігу – зима буде не скоро.

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Інтермаріум.

You cannot copy content of this page