fbpx

Будь-яка людина, що зустрілася на нашому життєвому шляху, може стати нашим учителем. Навіть та, яку ми спершу можемо вважати злодієм

У житті кожного з нас настає момент, коли ми відчуваємо себе ображеними або ізольованими. Думаємо, що життя поводиться з нами абсолютно нечесно і несправедливо. Джерело

Коли ми потрапляємо в якісь складні ситуації, найчастіше приміряємо на себе роль жертви і починаємо себе жаліти. Просто здаємося і опускаємо руки замість того, щоб хоча б спробувати зрозуміти: те, що з нами сталося, дає нам чудову можливість зробити себе кращими, засвоїти якийсь важливий життєвий урок. А потім, озброївшись отриманими знаннями і вміннями, почати нарешті рухатися далі.

Читайте також: Бабусі і дідусі ніколи не вмuрають, вони просто стають невидимими. Кожному варто прочитати це. Це просто приголомшливо!

Уявіть себе такою собі людиною-магнітом, що приваблює до себе проблемних людей і незручні ситуації, тому що наша душа відчуває: ми можемо багато чому навчитися у цих людей, а ці ситуації допоможуть стати кращими і нашому розуму, і нашій душі.

Будь-яка людина, що зустрілася на нашому життєвому шляху, може стати нашим учителем. Навіть та, яку ми спершу можемо повважати злодієм.

Є одна притча про душу, яка, ширяючи в порожнечі між світами, вирішила вибрати, чому корисному їй навчитися для наступного втілення. І врешті вона вирішила, що найбільш корисним для неї буде навчитися прощенню. Душа відправилася до інших душ, які разом з нею готувалися до наступного втілення, і попросила їх допомогти їй засвоїти уроки, потрібні для того, щоб навчитися прощати.

Одна з душ, погодившись допомогти, вирішила зіграти роль її чоловіка, який час від часу ставав буйним і грубим, рaнив її почуття, щоб душа навчилася його прощати. Ще одна душа прийняла на себе роль її матері, яка абсолютно не розуміє свою дочку, яка не звертає на неї уваги, принижує її, щоб вона навчилася прощати і її. Наступна душа приміряла на себе роль її найкращої подруги, що відвернулася від неї, коли їй було дуже погано, — щоб, знову-таки, душа навчилася прощати своїх друзів.

Точно так само, як і та душа, ми приходимо на Землю для того, щоб навчитися прощенню, терпінню, прийняттю, любові і ще багато чому іншому. І життя допомагає нам в цих прагненнях, направляючи в наш бік найрізноманітніших людей і життєві ситуації, що здатні нам у цьому допомогти.

На жаль, нарoджуючись, ми не пам’ятаємо про те, які уроки наша душа вирішила вивчити в тому просторі між світами, і тому ми бачимо людей, що ставлять нас в незручне становище і завдають нам бoлю, як своїх заклятих ворогів, коли насправді вони є нашими помічниками і вчителями.
Спробуйте злегка змінити ваш погляд на цей світ — кожен раз, коли ви будете почувати себе жертвою певних людей чи обставин, постарайтеся згадати про те, що ці люди увійшли у ваше життя далеко не просто так.

Доля помістила вас саме в ці життєві обставини з якоюсь метою, то чому б вам не скористатися тим, що трапилося, для того, щоб навчитися чогось нового? Люди, що вас образили, в більшості випадків зовсім не є вашими непримиренними ворогами, вони просто грають свої ролі — точно так само, як і ви граєте свою роль в житті когось ще.

І тому раджу вам прямо зараз скласти список всіх людей, які в будь-який спосіб вас ображали, завдавали бoлю і наповнювали ваше життя стрaжданнями. Погляньте на них з нової точки зору. Подумайте про те, чому доля звела вас саме з ними? Чого вони вас навчили? Який життєвий урок стане в нагоді в подальшому, що ви винесли зі спілкування з ними? А якщо ви все ще не засвоїли цей життєвий урок … Що ж, саме час зробити це.

Пройдіться по кожній людині в цьому списку і подумки вклоніться їй. Прийміть їх із серцем, повним любові. Вибачте їх за те, що вони зробили з вами, і відпустіть з миром і почуттям глибокої вдячності.

Насамперед скажіть “спасибі” вашим батькам, які були першими вчителями у вашому житті, потім — братам і сестрам, дружинам і чоловікам, дітям, друзям, начальству, сусідам тощо.

Продовжуйте говорити «спасибі», поки почуття прийняття і подяки за всі ті уроки не звільнять вас від негативу.

І повірте, коли ви починаєте сприймати кожну нову людину у вашому житті як вчителя, життя стає набагато простішим, тому що … Ну це ж нерозумно — злитися на вашого вчителя в школі лише тому, що він поставив погану оцінку. Адже не він винен у тому, що ви не вивчили урок. Хіба не так?

You cannot copy content of this page