fbpx

Через скільки років шлюбу найвищий ризик розлучення?

Коли ми вступаємо в шлюб, природно, ми віримо в те, що це назавжди. Що наші почуття і емоції сильні і ніколи не зміняться.

Ніхто ж не думає про розлучення у самому початку. Однак, на думку вчених, ризик розлучення варіюється в залежності від тривалості шлюбу.

1-2 роки шлюбу: високий рівень ризику

Хоча, здавалося б, що на початку все повинно бути добре, на жаль, у багатьох випадках цього не відбувається. Пари часто починають фактично знайомитися один з одним після укладення шлюбу, коли вони вже під одним дахом і повинні приймати спільні рішення. Виявляється, все не настільки райдужно, як здавалося раніше. За статистикою, в цей період розпадається до 20% шлюбів.

3-4 роки шлюбу: середній рівень ризику

Протягом цього періоду ризик розлучення знижується, тому що через декілька років після весілля у подружжя зазвичай з’являється дитина. Ця подія робить відносини більш значущими, стабільними і гнучкими. Звичайно, дитина не є гарантією того, що відносини триватимуть довше, адже якщо щось не працює, то воно не працює. Крім того, для деяких людей навіть батьківство стає величезним стресом, адже дитина отримує уваги набагато більше, ніж інший члeн подружжя. Тому, щоб уникнути ризику, в цей час вам потрібно дуже уважно ставитися до відносин.

5-8 років шлюбу: високий рівень ризику

А це вже так звана криза семи років. На думку психологів, вона настає через зниження якості шлюбу і зменшення задоволеності від відносин. Більшість пар «ламаються» саме на сьомому-восьмому році шлюбу. Враховуйте також, що люди часто намагаються відстрочити розлучення, тому що це тягне за собою масу проблем і труднощів.

9-15 років шлюбу: низький рівень ризику

У ці роки шлюбу якість відносин однозначно покращується, і на це впливають багато чинників. Перш за все, діти перестають бути дітьми і вимагають меншої уваги з боку батьків. Через це пара може тепер займатися собою і своїм життям. У цей період люди вже звикли до своїх відносин і можуть зосередитися на собі або своїй кар’єрі. Життя виглядає усталеним і добре організованим.

16-20 років шлюбу: середній рівень ризику

Якщо жінки виходять заміж в основному у віці 23-30 років, можна припустити, що до 50 років у людей за плечима вже близько 20 років шлюбу. Виявляється, через такий проміжок часу партнери бажають змін, новизни і якоїсь альтернативи. Їм дуже хочеться зруйнувати рутину і спробувати щось інше в своєму житті. Вони вже стабілізували своє життя і кар’єру і жадають отримати більше. У США існує навіть термін «передпенсійне розлучення» саме для такої ситуації.

Що ж є основними симптомами поступового розпаду шлюбу?

1. Перший симптом – це неповага, коли ви глузуєте, знущaєтесь і навіть обрaжaєте свого партнера, а також не прислухаєтеся до його думки і не цікавитеся його рішеннями.

2. Симптом № 2 – це критика. Кожна ситуація, поведінка і рішення одного партнера викликають гнів і роздратування другого партнера. Всі дії піддаються критиці і осуду. Люди замикаються, і їх відносини стають слабкими і нестійкими.

3. Оборонна поведінка – третій симптом. Партнер вважає, що він зробив щось неправильно, і автоматично починає захищатися, але жoрстoкo і агрeсивно. Як наслідок, чоловік і жінка кричать один на одного і лaються.

4. Приховування емоцій. У відносинах не завжди все йде гладко. Але багато людей вважають за краще ховати свої емоції, щоб не провокувати конфлікт, і удають байдужість до поведінки партнера. Вони не звинувачують його, а просто ігнорують. Пам’ятайте, що проблема не зникне, якщо її не проговорити, а якщо її ще й не вирішувати, то вона тільки посилиться.

Читайте також: 10 вражаючих фактів про знак зодіаку-Лев!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page