fbpx

Чоловік розповів, що насправді ПОВИННА кожна жінка. Незгодних буде багато!

Якось на пробіжці зустрів давнього друга, він, як і я, любитель здорового способу життя. Глянув він на мої фірмові білі кросівки і прокоментував: «Білі!? Здорово, тільки зараз брудно. Хоча, у тебе є кому їх чистити». Я не зрозумів, що він має на увазі, і перепитав. «Ну, ти ж одружений, дружина метушиться». Я похитав головою: «Ні, чому, я сам їх чищу». Мої слова явно здивували приятеля, і він впевнено парирував: «Такими речами дружині належить займатися».

За матеріалами – Жемчуженка.

Вирази «дружина повинна, дружині належить, дружина зобов’язана» вражають мене давно.

Переконання, що «жінка повинна» було сформовано ще за часів первісних людей. Чоловік добуває їжу, а жінці залишається все інше: готувати, мити, чистити, няньчити, гладити, облагороджувати, бігати, метушитися. Список можна продовжувати нескінченно. При цьому не потрібно забувати проявляти належну повагу до чоловіка, всіляко сприяти його перебуванню на лаврах переможця, хвалити, захоплюватися.

Я чоловік, але переконаний, що цей список треба піддати спаленню.

Статистика стверджує, що перелік обов’язків передають з покоління в покоління з особливим трепетом, часом зберігають на видному місці в будинку.

Чоловіки знають цей список краще розкладу футбольних матчів.

Я впевнений, дружина нічого і нікому не повинна. Хоча, багато бабусь повчають онук, примовляючи: «не будеш добре готувати, прати, прибирати – в дівках залишишся».

Коли бачите таких жалісливих бабусь, треба їм вручати стакан з міцним розчином корвалолу і пульт від телевізора.

Дружина повинна готувати, прати і метушитися по дому, якщо вона сама того бажає, інакше бути не може.

До слова, моя перша екс – дружина з радістю і ентузіазмом готувала. Я був щасливий. А друга дружина терпіти не могла стояти біля плити, тоді цим зайнявся я, причому досить успішно. Особливо добре виходили перші страви.

Але причиною розлучення в першому і другому випадках не були невиконані обов’язки з доісторичного списку «дружина повинна».

Зараз я одружений втретє. Всі обов’язки розподіляються добровільно. Дружина прекрасно готує – будь ласка, не любить прибирати – я це взяв на себе. Єдине невирішене для нас питання – миття посуду. Цього робити не любить ніхто, постійно намагаємося звалити це один на одного (частіше цим грішу я). Але якщо бачу, що дружина дуже втомилася, без розмов приймаю удaр на себе. І все що я роблю – не складає труднощів.

Сім’я – це праця двох, потрібно берегти один одного, вміти домовлятися і поступатися. Поступатися повинен більшою мірою чоловік, тому що він зобов’язаний бути мудрішими. Поступатися – талант найсильнішого.

Кожна поважаюча себе жінка чуючи фразу «повинна» обуриться, і захоче настукати по голові чоловіка квіткової вазою (в якій давно не стояли квіти).

Одна добра знайома після сорока років спільного життя пішла від чоловіка, на мої розпитування пояснила, що у дітей свої сім’ї, а їй слухати незмінне «ти повинна» набридло до нудоти. Зараз вона щаслива, вільна і нікому нічого не винна. І я її зрозумів.

Читайте також: Шлюб руйнує не відсутність грошей, близькості у лiжку чи спілкування. Реальна причина інша. І вона страшніша

«Повинен» – слово сильної половини людства. Це ми завжди щось повинні. Це в нас на гtнному рівні. Варто нам розслабитися, і ми перетворюємося в домашніх котів. Тільки милі вихованці не займають весь простір і не голосять, що дружина їм щось там повинна.

You cannot copy content of this page