fbpx

Чоловікового дядька ми до себе забрали, коли стало зрозуміло, що сам він уже не зможе. Доглядали разом, але все ж більша частина турбот на мої плечі лягла. Довелось, навіть з роботи звільнитись. Коли ж Петра Олексійовича не стало, чоловік успадкував його дім. Ніколи ми не говорили про те, як будемо тим майном розпоряджатись, але те що надумав чоловік стало для мене величезною несподіванкою

Чоловікового дядька ми до себе забрали, коли стало зрозуміло, що сам він уже не зможе. Доглядали разом, але все ж більша частина турбот на мої плечі лягла. Довелось, навіть з роботи звільнитись. Коли ж Петра Олексійовича не стало, чоловік успадкував його дім. Ніколи ми не говорили про те, як будемо тим майном розпоряджатись, але те що надумав чоловік стало для мене величезною несподіванкою.

З Тимуром ми у шлюбі десять років як. Діток спільних не маємо їх і в планах ніколи не було, адже кожен із нас має своїх нащадків від першого шлюбу. У чоловіка- донька Маша, а з нами живе мій син Антон.

Петро Олексійович – дядько мого чоловіка. Коли його здоров’я погіршилось ми не мали іншого вибору окрім як забрати його до себе тому, що мій чоловік єдиний живий родич у нього. Звісно, одразу була домовленість, що всі турботи про старенького бере на себе чоловік, але самі розумієте, більшість лягла саме на мої плечі.

Три роки Петро Олексійович лежав у нашій квартирі. Коли йому геть зле стало мені навіть з роботи довелось звільнитись, аби наглядати за ним. Чоловік же продовжував працювати і забезпечувати родину.

І ось, майже рік тому Петра Олексійовича не стало. Чоловік успадкував його дім у передмісті. Будинок. хочу вам сказати, у дуже хорошому стані. Там ще й досить велика ділянка прибудинкова. Троє сусідів ще за життя Петра Олексійовича просили продати частину землі. Ціни біля столиці самі розумієте які.

Я думала увесь цей час, що той дім чоловік продасть, аджи сину моєму саме навчатись потрібно. Він цьогоріч школу скінчив і отримав запрошення від одного і канадських навчальних закладів. Звісно, на таку освіту потрібні чималі кошти, але випускники того закладу дуже гарно заробляють і це, зрештою, прекрасна путівка у майбутнє.

Але коли про мої плани чоловік почув, то був дуже здивованим. Виявилось, що дім він не планує продавати. Навпаки, здасть його поки, адже фактично у нього окрім того житла дядькового нічого і не має. От і буде у нього “подушка безпеки”, а у нас додаткові гроші в сімейний бюджет.

Я мало не плакала. Як так? Тобто, я доглядала, покинула роботу, а тепер?

Я вже бачити не можу його у своєму домі, така розчарована, що готова назавжди з ним попрощатись, але мама і син спиняють.

Обоє говорять, що він має право чинити так і вважають його рішення розумним.

А от я не розумію з якого боку тут усе правильно. Хіба можна простити такий вчинок після всього, що я для нього і його дядька зробила?

А ви б змогли жити із таким чоловіком під одним дахом?

Ольга Т.

24,05,2023

Головна картинка ілюстративна.

You cannot copy content of this page