fbpx

Чому не відзначають 40 років: причини та обґрунтування

День народження – свято, яке прийнято відзначати з особливим трепетом і розмахом. Як правило, свою появу на світ святкують щорічно. Однак існує одна дата, яку необхідно обходити стороною. Напевно здогадалися, що мова йде про сорокаріччя. Чим така незвична ця дата? Чому не відзначають 40 років? Розберемося.

Чому не відзначають 40 років: причини.

Якщо ви наближаєтеся до сорокаріччя, то напевно вже чули від знайомих: «Не думай святкувати день народження!» Особливо переживають за цю подію представники старшого покоління.

«Чому не можна відзначати 40 років? – здивується ви. – Чомусь цього разу як ніколи хочеться свята. Та й дата як дата. Чи ні?». Існує кілька причин, які пояснюють, чому не можна святкувати 40 років. Серед них називають такі:

Біблійна.

Віруючі люди знають: число 40 неодноразово зустрічається в Біблії. Причому з ним завжди пов’язані не найприємніші події. Наприклад:

протягом сорока днів дощ заливав землю під час потопу;

протягом сорока років євреї поневірялися по пустелі разом з Мойсеєм;

після появи малюка жінка 40 днів не могла відвідувати храм;

після такого ж періоду часу після переходу у світ кращий душа людини підноситься на Небо.

Ці забобони не мають нічого спільного з думкою священнослужителів. Церква не забороняє святкувати ніякі дати. Більш того, забобони щодо того, чому не відзначають сорокаріччя, вважаються гріхом. Тому віруючим людям не варто звертати увагу на забобони, навіть якщо вони пов’язані з Біблією.

Астрологічна.

Чому не святкують 40 років з точки зору астрології? Вчені-астрономи називають цей період найбільш важким в долі кожного жителя планети. Справа в тому, що після 39 років людиною керує не найсприятливіша планета – Уран. У зв’язку з цим людину чекають важкі випробування. Будьте готові до того, що вас наздожене криза в сімейних стосунках, проблеми на роботі, неприємності із самопочуттям. Загалом, всесвітній смуток і печаль. Тому перехід в критичний вік святкувати не потрібно.

На думку астрологів, криза триватиме до 43 років. У зв’язку з цим незрозуміло, чи можна святкувати 41, 42 і 43 роки. Про це дані відсутні.

Ангельська.

Ще одна причина, по якій краще відкласти будь-які згадки про сорокарічний ювілей, пов’язана з Ангелом-охоронцем. Вважається, що саме в 40 років він залишає людину. Таким чином, тепер ви відповідаєте самі за себе. Тому 40 років не відзначають – чи тут можна знайти причину для радості?

Нумерологічна.

Тут в полеміку вступають любителі карт Таро і нумерології. Вони говорять про те, що 4 – число несприятливе. Воно символізує різні біди. У цю теорію свято вірять жителі Східної і Середньої Азії. У деяких країнах не знайдете четвертий поверх на сходах, четверту палату в лікарні і четвертий канал на телебаченні. Чи відзначають 40 років в таких країнах? Звичайно ж, ні, так як в даті присутнє число cмеpті.

Стародавня.

В давнину якість життя була не найкращою, сорокарічні люди вважалися мало не старими. Вони страждали від багатьох недуг і рано покидали цей віт. Тут уже було не до веселощів, тому 40 років і не відзначали. Ось такі причини, чому не можна відзначати 40 років. Однак насправді ніяких наукових підстав для відмови від веселощів немає. Вся справа в забобонах.

Чому не відзначають 40 років: прикмети.

Переконалися, що день народження 40 років – непроста дата? Вважається, що вона таїть небезпеку для людини, яка не послухається вищих сил і все ж вдасться до веселощів. Що чекає вас в такому випадку?

Можна знайти такі прикмети:

У Стародавній Греції ті, хто відзначав 40 років, починали швидше старіти і прощалися з молодістю. Тому, якщо захочете відсвяткувати, раніше покриєтеся зморшками. Вважається, що після 40 років люди починають по-іншому мислити і оцінювати прожиті роки. Нерідко такі дії призводять до переживань і різних негативних наслідків. Щоб ні про що не думати, краще забути про 40-річчя.

Сорок – слово, яке несе в собі негатив. Тільки уявіть: якщо 40 роздивитися краще, то воно містить слово «рок». Це поняття точно не додає привабливості ювілейній даті. Тому не варто згадувати цифру 40 років.

Ось такі прикмети існують. Вірити в них чи ні? Це справа добровільна. Якщо боїтеся навіть чорну кішку, яка перейшла вам дорогу, то краще ювілей 40 років ігноруйте. Проведіть день наодинці з собою. Деякі люди успішно викрутилися з ситуації, придумавши, як відзначити 40 років, не посварившись при цьому з родичами. Відкриємо кілька секретів:

Забороніть кому-небудь вітати вас з днем ​​народження і вимовляти цифру 40.

Влаштуйте веселу вечірку в вашу честь без дати.

Відзначайте не 40 років, а кінець 39-річчя.

Перенесіть дату святкування на пізніше. Наприклад, відсвяткуйте не 40 років, а 40 років і один день.

Погугліть, які свята відзначають в день вашого народження. Наприклад, День футболу або Всесвітній день йоги. Влаштуйте тематичну вечірку, яка сподобається всім.

Також можна відзначати 40 років у вузькому сімейному колі. Придумайте оригінальний сценарій: зберіть близьких в кінотеатрі, сходіть в квест-кімнату, на кулінарний майстер-клас.

Також можна влаштувати романтичну вечерю з коханою людиною.

Ви дізналися, чи можна відзначати 40 років і як це правильно зробити. Насправді, вирішити долю свята можете тільки ви. А ми бажаємо, щоб забобони не збуваються. Здоров’я, радості і чудового настрою!

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page