fbpx

Чому, розказавши про свої плани, ви автоматично ставите на них хрест? Ось як це працює!

Ми часто віддаємося мріям і плануванню. При цьому багато з нас дуже люблять одразу розповісти про свої плани максимально великій аудиторії слухачів і повідомити її, що дуже скоро вона стане свідком ваших грандіозних звершень і досягнень.

За матеріалами – Банка Варенья.

Психологія і її канони відносяться до таких «прагнень» душі не дуже прихильно, бо вважає, що не варто віддавати свою емоційну енергію оточуючим. Від чого ж нас намагаються застерегти?

Ризик втрати енергії

У Всесвіті все знаходиться в рівновазі. Ваші думки та бажання – така ж матеріальна субстанція, як і дії. Виниклі плани формують для нас потенційну енергію для їх виконання. Але потрібно усвідомити, що цієї енергії ви не отримаєте ні на краплю більше, ніж її потрібно для втілення задуманого.

Балаканина з іншими про те, що ти хочеш зробити, якщо тільки це не обговорення конкретного шляху здійснення плану, – викид енергії в нікуди. Цю енергію витрачають ваші слова, відбираючи її у справи.

Натхнення поступово згасає, а плани так і залишаються планами, вже не реальними, а відкладеними «на потім».

Твій союзник і твій ворог

Це – підсвідомість. Вона не розрізняє реальність і вигадку. Ти хочеш щось зробити? Підсвідомість почне шукати можливості, її аналітика працює абсолютно, вибираючи краще, прагнучи зробити те, про що його «попросили» якомога якісніше.

Для полегшення роботи підсвідомості потрібно представити свою мету, візуалізація в деталях допоможе швидше знайти рішення.

І та ж підсвідомість, почувши твої балачки, відразу припинить свою діяльність, вважаючи, що мета досягнута, відповідно, можна переключитися на щось інше.

Тому так важливо не давати підсвідомості помилкові посили і сигнали, щоб вона не перетворювалося з союзника в твого ворога.

Головне – результат!

Робити – завжди важливіше, ніж говорити про справу. Без докладання зусиль жодне бажання не збудеться. Краще обговорити вже зроблене, можливо, для якихось моментів вдосконалення або поліпшення.

Знову ж, раптом, з об’єктивних чи суб’єктивних причин доводиться відмовитися від задумок, вам не дорікнуть в бездіяльності, оскільки не знатимуть про те, що ви збиралися робити.

А тим часом можна буде переключитися на інші цілі і прагнення.

Читайте також: Якщо вам сняться ці 7 снів – це не просто так. Вони мають важливе значення

На завершення хотілося б процитувати філософа 16-го століття, Бальтазара Грасиана: «Оголосити задум – погубити його!»

Так що, будьте дуже стримані в прагненні розповісти комусь про свої цілі.

You cannot copy content of this page