fbpx

Cпівробітники магазину запросили безпритульного хлопчика всередину погрітися. Те, що зробила дитина на наступний день змусило всіх розплакатися

Cпівробітники магазину запросили безпритульного хлопчика всередину погрітися. Те, що зробила дитина змусило всіх розплакатися.  Джерело

Є приказка про те, що той, хто має менше, віддає більше. Існує безліч історій, які доводять, що це саме так. Одна з них сталася із співробітницею косметичного магазину.

Читайте також:«Ну, говори, доню, не мовчи.» І Варя заговорила. Я вже ніколи не забуду тієї розмови, і точно не стану такою як була

Цей випадок, який запам’ятався їй на все життя, стався влітку. Дівчина, йдучи на роботу, бачила щодня хлопчика, який сидів неподалік від магазину і просив милостиню. Худенький, бідно вдягнений хлопчина виглядав не старше дванадцяти років. Одного разу був дуже похмурий, холодний і непогожий день, лив дощ, і погода здавалася зовсім не літньою. Замерзлий хлопчисько, незважаючи на це, сидів на вітрі і прямо під дощем продовжував просити гроші.

Дівчина зі своїми колегами пожаліли дитину і покликали його зайти до них всередину магазину і трохи погрітися. Вони напоїли його теплим чаєм і нагодували. Всупереч поширеній думці про те, що вуличні жебраки всі як на підбір шахраї і малолітні злочинці, співробітниці магазину були приємно здивовані тим, що цей хлопчик виявився зовсім іншим. Він відразу підкупив їх своєю добротою, вихованістю, щирістю, доброзичливістю і дитячою безпосередністю.

Дитина довго розмовляла з дівчатами про сумну історію свого життя. Підлітка звали Костею. Він розповів, що живе разом з бабусею, його мама помepла, а батько його покинув. У Кості є ще старша сестра, однак вона переїхала в інше місто і вийшла заміж. Хлопчик за чашкою чаю і розмовами з співробітниками просидів у підсобці магазину до самого вечора, після чого пішов додому до бабусі.

На наступний ранок співробітників магазину чекав несподіваний сюрприз: Костя знову з’явився біля входу в магазинчик. У нього в руках були сік, дві булочки і пачка насіння. Костя чемно привітався і простягнув свої гостинці дівчатам, кажучи про те, що це єдине, чим він може їм віддячити. Співробітниці насилу стримували сльози і були до глибини дyші зворушені добротою і щирістю обділеної долею дитини.

Цей хлопець – справжній приклад мужності й людяності, він здатний залишатися чуйним, добрим і вдячним всупереч усім ударам долі. Хочеться вірити, що його прекрасне добре серце і сильний характер допоможуть йому впоратися з усіма труднощами і знайти своє місце у світі, зберігши свою дитячу чистоту і душевність.

You cannot copy content of this page