fbpx

Друзі, від яких варто відмовитися

Будь-яку життєву ситуацію людина проходить з підтримкою близьких людей. У підлітковому віці, часто, друг – найближча людина, але деякий вчинки і погляди так і повинні залишатися в підлітковому віці. У цій статті надано 3 причини, чому подальше спілкування не має сенсу.

Безвідповідальність

У складних ситуаціях ми завжди вдаємося до допомоги друзів, але бувають випадки, коли цієї самої допомоги з їхнього боку не приходить. Мова йде не про ті ситуації, коли у людини немає такої можливості, а про те, як ця сама підтримка відбувається лише з одного боку. Людина ділитися своїми особистими проблемами і переживаннями, але ніколи не вислуховує і не відповідає на прохання друга. Чи варто продовжувати такі відносини?

Образи при відмові.

У минулому пункті згадувалося, що бувають обставини, через які можна отримати відмову. Але, що якщо друг відмовляється приймати ці обставини, під приводом того, що ви егоїст? Така людина ніколи не зможе порадіти за ваші успіхи, і навряд чи ця дружба триватиме довго, тільки якщо ви самі готові йти на поступки, вічно виправдовуючи всі свої дії.

Порушення особистих кордонів.

Бувають речі і секрети, які людина вважає за краще замовчувати, але це не означає, що робить вона це з злих спонукань або не довіряє. Не можна лізти в душу людини, якщо вона не хоче ділитися чимось, адже це її право. Та й довіряти будь-які секрети людям, в яких ви не впевнені, теж не особливо розумний вчинок, адже через нього можна повністю розчаруватися в людях.

Ви не зобов’язані спілкуватися з людьми просто тому, що вам шкода їх відшивати. Такі відносини можуть принести великі проблеми і не приведуть ні до чого хорошого. Дружба повинна бути обопільною, а дії взаємовигідними. Поруч з друзями ми відчуваємо себе спокійно і комфортно. Але якщо замість цього ви відчуваєте стрес, то чи дружба це?

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page