fbpx

Чи думала я, що мій чоловік буде просити прогнати доньку тільки заради того, щоб її виховати? Ні

Мені завжди здавалося, що сім’я це єдине ціле і не можна так поступати з її членами, що б вони не зробили. Однак для нього мабуть це просто пустий звук, який лише означає «осередок суспільства».

І каже він все це цілком серйозно. Що найцікавіше, моя донька не зробила нічого такого. Всього лише кілька разів подиміла з подругами, але всі ми робили це в її віці. В цьому немає нічого надзвичайного, лише невелика витівка. Чому він вважає, що за це людину потрібно вигнати з дому? Я щиро не розумію такого підходу.

Намагалася обговорити цю проблему з подругами, але він і всі як одна говорять або захищати доньку, або підкоритися своєму чоловікові. Та й що в їхньому розумінні взагалі означає слово «підкоритися»? Йде така відповідь, ніби я його власність, яка щось порушує, намагаючись захистити свою дочку. Якщо подібне було в його дитинстві і так виховували його – це ж не означає, що так потрібно виховувати всіх. І при всьому цьому я люблю цю людину. Напевно, це найгірше, що мені доводилося коли-небудь пізнавати.

І тим не менше я думаю можна як-небудь викрутитися. Або прийти до примирення, або просто звести ситуацію нанівець. Все-таки ми одна сім’я і повинні підтримувати один одного, а не влаштовувати міжусобиці при кожному незручному випадку. В цьому плані жодна любов не змусить мене змінити свою думку, тому що вона знаходиться глибоко всередині мене.

Це те, як мене виховували і те, як я ставала людиною, якою є зараз.

Складно також усвідомлювати і те, що донька після цього вчинку просто боїться його. Їй здається, що з ним у неї більше не може бути нормального життя в цьому будинку. Адже ця людина просила її прогнати з нього, мотивуючи це виховними цілями. Вона каже мені, що взагалі стала боятися розповідати що-небудь відкрито. Побоюється того, що якщо провиниться, то він придумає що-небудь ще і точно вижене її з дому самостійно.

Мені цього б не хотілося, але я не знаю як вирішити цю проблему. Всі говорять, що треба просто розлучитися, але це не так просто. Особливо, коли у тебе є почуття до цієї людини. Адже це тільки з боку здається, що все так просто. На ділі ж ти стикаєшся з найважчими рішеннями в своєму житті. І найбільше я не хочу помилитися.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page