fbpx

Головні заборони у день сонячного затемнення 11 серпня

Частковим сонячним затемненням 11 серпня завершується літній коридор затемнень. З цим дивовижним явищем пов’язані чимало прикмет і заборон. Яких саме – у матеріалі Фактів ICTV.

Коли і де можна спостерігати? Розпочнеться часткове сонячне затемнення у суботу, 11 серпня, об 11.47 за київським часом. Українці також зможуть за ним спостерігати.

Його буде видно на півночі Північної Америки, в Гренландії, Північній Європі (Ісландія, Великобританія, Норвегія, Швеція, Фінляндія, Естонія і Латвія), у Китаї, Монголії та східній частині Казахстану.

Найбільша фаза часткового затемнення буде зареєстрована у районі Східно-Сибірського моря, неподалік острова Врангеля.

Під час заходу сонця затемнення можна буде спостерігати у Північній і Південній Кореї.

Що заборонено робити? Давно відомо, що будь-яке затемнення має свій вплив протягом 14 днів – 7 днів до і 7 днів після самого явища. Проте негативний вплив сонячного затемнення 11 серпня посилить ретроградний Плутон.

Це означає, що період аж до грудня 2018 року буде вкрай негативним.

Читайте також: Неочікуваний подарунок: мешканець Василькова став мільйонером напередодні весілля(відео)

Астролог Ефа Форіна розповіла, що у цей час не варто призначати весілля, робити важливі покупки.

За її словами, шлюб може виявитися неміцним і проблемним, а дорога покупка, наприклад, техніка – постійно ламатиметься.

Форіна також порадила утриматися від планових опеpaцій, оскільки це період “дуже важкого одужання”. Винятки можливі лише для опepaтивних втручань, з якими не можна почекати.

Народні прикмети. Оскільки сонце завжди символізувало життя, його зникнення з неба, тобто сонячне затемнення, завжди вважалося поганим знаком.

На думку наших пращурів, це були витівки злого духа, який крав світло для того, щоб у сутінках заманювати християн у свої тенета-пастки.

Сучасним людям, знайомим з астрономією, таке трактування здається безглуздим.

Одначе є прикмета, яка довела свою достовірність: якщо сталося сонячне затемнення, урожай зазвичай буває мізерним, та й той погано зберігається.

Розлити воду або потрапити під дощ у день сонячного затемнення – хороший знак.

Зламати каблук або підвернути ногу – несприятливий сигнал, який означає, що людина вибрала неправильний шлях.

У закоханих існує традиція пропонувати руку і серце у той момент затемнення, коли ще видно сонячні промені. У ці секунди затемнення нагадує обручку з алмазом.

Народні прикмети забороняють в день затемнення майже все: вирушати в подорож, вживати алкoгoль, сідати за кермо, робити розкішні придбання, заводити нові знайомства, ризикувати.

Особливо забобонні під час затемнення закривають вікна, щоб його так зване світло не потрапило у будинок.

Втім, день сонячного затемнення вкрай вдалий для прощання зі старими, гнітючими зв’язками.

Рекомендується також викинути старий одяг та меблі, позбутися шкідливих звичок.

Всі три тижні небезпечного періоду – 14 днів до та 7 днів після затемнення – не варто піддаватися спокусам, не можна давати волю негативним емоціям. Максимальний прояв щедрості та доброзичливості допоможе знайти шлях до щастя.

You cannot copy content of this page