fbpx

Катрін Денев підтримала Україну на Венеційському кінофестивалі

На острові Лідо триває Венеційський кінофестиваль.

Кінофестиваль розпочався 31 серпня зі звернення українського президента Володимира Зеленського до гостей церемонії відкриття, де він закликав глядачів: «…не мовчати, не боятися… не залишатися нейтральними щодо війни в Україні». Зеленський прирівняв війну до фільму: «жaх, який триває не 120 хвилин, а 189 днів», а після виступу озвучив список зі 358 імен дітей, які більше ніколи не побачать жодного фільму.

Цьогоріч за головну нагороду конкурсної програми “Горизонти” Венеційського фестивалю змагатиметься українська стрічка Антоніо Лукіча «Люксембург, Люксембург».

Гості кінофестивалю відгукнулися на заклик Зеленського і підтримують Україну та українців. Серед них – легенда світового кіно, 78-річна Катрін Денев. Вона з’явилася на пресконференції Венеційського фестивалю зі знаком українського прапору на своїй сорочці.

Катрін, даючи коментар, наголосила, що не буде мусолити тему війни, бо з кожним днем ситуація погіршується, але вона свідомо одягла значок, щоб сказати – вона на боці України.

«Я дуже усвідомлюю все, як і багато людей, і саме тому я хотіла надіти значок на пресконференцію. Але я не хочу висловлюватися, тому що це дедалі гірше й гірше… Мій розум і мій дух з ними щодня, але я не маю жодних заяв», – сказала вона.

Фото: колаж.

09/05/2022

You cannot copy content of this page