fbpx

Клопотенко чекає від росії заяви про «жест доброї волі»

Євген Клопотенко відреагував на внесення українського борщу до нематеріального спадку ЮНЕСКО.

«ЮНЕСКО щойно визнало борщ українським!!!!!!!! Це однозначно перемога на культурному фронті. Сталася історія. У нас на руках були сотні сторінок доказів, що культура приготування борщу – українська. А проти нас – ціла машина російської пропаганди. Але сьогодні наш борщ офіційно став Нематеріальною культурною спадщиною світу. ЮНЕСКО заявило, що це українська страва і що культура приготування борщу належить українцям. Для мене це означає, що світ визнав українську ГАСТРОНОМІЮ. Це було варто боротьби, і я радий, що взявся за це питання три роки тому. Навіть попри те, що на той час подібне вважалося неможливим. І так, це перемога саме над росією, бо вони всіма силами гальмували нашу заявку та активно просували борщ, як pашн суп. А тепер кожного, хто так напише, можна відправляти до суду. Раунд», – написав він у своєму Фейсбук.

Євген не забув подякувати всім, хто разом з його командою доклався до перемоги над «pашн суп»: Еміне Джапарова, Міністерство закордонних справ України, Міністерство культури та інформаційної політики, Олександр Ткаченко, Національна комісія України у справах ЮНЕСКО, Дмитро Кулеба, Посольство України у Франції.

«Дякую моїй команді під керівництвом Олександри Фідкевич за створення інформаційної підтримки. Дякую команді мого Громадська організація «Інститут культури України», Мар’яні Суботюк, Сергію Гаргуну, Валентині Телеуці за роботу над дослідженнями. Окрема подяка – ПрАТ Чумак та Олегу Антоненку Оле за те, що допомогли відбутися нашій борщовій експедиції та зібрати достатню кількість доказів для того, щоб ЮНЕСКО визнали борщ українським. Це все сталося завдяки всім прекрасним людям, яких я згадав. Шматочки кадрів, які використовували для подачі заявки, з фільму «Борщ. Секретний Інгредієнт». Його зйомки сильно вплинули на моє усвідомлення української національної ідентичності», – подякував Клопотенко.

«Тепер чекаємо від росії офіційної заяви, що вони віддали українцям борщ як жест доброї волі», – зіронізував він і заявив, що йде планувати наступний крок по популяризації української кухні у світі.

Фото: insider.ua.

07/02/2022

You cannot copy content of this page