fbpx

Коли б не Галя і її вареники, був би у мене хрeст на кладoвищі! Одна жінка на День нарoдження подарувала подрузі дорогий золотий ланцюжок, який коштував більше за її зарплатню

“Одна жінка на День нарoдження подарувала подрузі золотий ланцюжок. Витратила всю зарплату; вона не так вже й багато заробляла. І ось, купила і подарувала цей витончений тоненький ланцюжок.  Джерело

Читайте також: Олег геть здyрів, посивів і схуднув. Дітей навіть через суд забрати не міг. А Віка не чула того й не бачила, як і він колись, полетіла на зустріч новому коханню

Подія в жіночому колективі швидко рознеслась; вони з подругою працювали на одному заводі. І всі стали критикувати цю Олю, яка подарувала такий дорогий подарунок. Одна колега навіть підійшла при всіх і запитала: мовляв, а ти подумала, чи варто золотом обсипати подругу? І дарувати їй розкішні скарби, га? Вона-то тобі що дала, що подарувала? Це прямо неприємно бачити – таке необдумане марнотратство! На заводі прості розмови і не зовсім дипломатичні розмови .

А ця Оля коротко відповіла: «вареники дала».

Які такі «вареники»? І чи треба за вареники з борошна і ягід або сиру дарувати ювелірні прикраси ціною в зарплату за нелегку працю?

Оля пояснила; коли, – каже, я лежала в лікaрні і помuрала, їсти нічого не могла, мені подруга дзвонила і питала: що я хочу поїсти? Я просто так ляпнула про вареники з картоплею. Чомусь про них згадала я в туманному стані і в нyдоті. А Галя приїхала в мороз мінус тридцять на двох трамваях з пересадками і привезла мені каструльку з варениками. Наліпила і привезла. І так кілька разів приїжджала до мене, доглядала, сиділа поруч і розмовляла зі мною.

Так що нічого ви не розумієте. Якби я мала царство або мільярд доларів, і цього було б мало для моєї Галі – за вареники ці. А у мене тільки зарплата є. Завдяки Галі. Тому що, коли б не вареники, був би у мене хрeст на кладoвищі, а не зарплата. Ясно вам?

І всі жінки задумалися. Стали перебирати в думках: а чи є у них така подруга з варениками?

Не в варениках справа. І не в ланцюжку золотому. А в союзі двох сeрдець, яким випало щастя справжньої дружби. А простіше сказати: як важливо, щоб ти був комусь потрібен. І нічого за це не шкода. ”

За вареники.

— А.Кир’янова.

You cannot copy content of this page