fbpx

Коротка древня молитва, яка очищає, рятує та захищає

Ця молитва з’явилася на світ багато століть тому, коли зароджувалося чернецтво. У той час молитвословів не було, багато ченців не знали грамоти, молитви передавалися з вуст у вуста.

Читаємо цю молитву всюди: в дорозі, на роботі, вдома. Вона додасть нам віри, захистить, додасть сил в боротьбі з гріхом і впевненості в сьогоденні і майбутньому, бо з Христом ми можемо зробити багато доброго і корисного.

Молитва, про яку ми хочемо вам розповісти бере свій початок в Євангелії від Івана.

«Я правдива Виноградина, а Отець Мій Виноградар. Усяку галузку в Мене, що плоду не приносить, Він відтинає, але всяку, що плід родить, обчищає її, щоб рясніше родила.» Ів. (15: 1-2)

«Перебувайте в Мені, і Я в вас. Як гілка не може приносити плоду сама собою, якщо не буде на лозі: так і ви, якщо не будете в Мені. Я є лоза, а ви гілки; хто перебуває в Мені, і Я в ньому, той рясно зароджує, бо без Мене не можете робити нічого.» Ів. (15: 4-5)

Сама ж молитва починається зі слів:

«Сподівання моє – Отець», тобто тим самим ми висловлюємо надію на те, що Отець наш Небесний очистить від гріхів. Продовжуючи молитву, говоримо, що Ісус Христос – наш притулок, в якому ми захищені від усіх негараздів, скорбот і бід і, перебуваючи в Ньому, зможемо принести багато плоду. Закінчуємо молитву твердженням, що – Дух Святий, це покров перебуваючи під яким, ми можемо увійти в Царство Небесне. Закінчуємо молитву прославлянням Святої Трійці.

Цією молитвою рятувалися багато ченців, але не тільки нею єдиною. До молитви додавалася велика праця на славу Божу і спасіння душі.

Що ж нам заважає зробити те ж саме, тобто молитися і працювати, заради порятунку?

Заважає маловір’я, лінь, безтурботність. Вкинувшись в боротьбу з цими трьома, силою візьмемо Царство Небесне, як заповідав нам Господь наш Ісус Христос.

Читайте також: Картопля фрі без краплі жиру, можна готувати дітям хоч кожен день

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page