fbpx

Любов до батька: сценарій розвитку долі вашої дочки

“До дванадцяти років дівчинка знаходиться під крилом батька, а хлопчик під крилом матері”. Ця фраза може допомогти передбачити майбутнє дитини. Джерело

По нещастю або на щастя, людина – абсолютно програмована істота. За перші 7 років, навіть не 12, кожен з нас несвідомо програмується, а потім все життя свідомо намагається перепрограмуватись. Не у всіх виходить. Особливо, коли невідомо, що в першу чергу варто міняти.

І тому сьогодні про Любов до батька.

У цій статті я пропоную вам побачити сценарій розвитку долі вашої дочки, або (якщо ви – жінка) звірити мою інформацію з основними віхами вашого власного життя. І, можливо, оскаржити мої роздуми.

У житті дитини все залежить від матері, яка є богом для свого дитя, але іронія долі в тому, що дівчинка – сама майбутня мама, до дванадцяти років дивиться на тата і чекає його безкрайньої любові.

Від того, як дівчинка в глибині душі дивиться на свого батька, від того, чи може вона отримувати його любов, залежить весь малюнок її долі.

А саме: чи буде вона розлучена, чи буде жити в достатку, чи доведеться їй важко працювати, чи доживе до старості в оточенні своїх близьких, чи залишиться на самоті, чи дістанеться їй турботливий чоловік або ж той, від кого вона буде мріяти втекти.

Всі відносини з чоловіками, абсолютно всі, залежать від того, як ми дивимося на тата. АБО НА ТОГО, ХТО НА ЦЬОМУ МІСЦІ.

Це правило відноситься як до жінок, так і до чоловіків. Всі ми, і чоловіки і жінки, з дитинства користуємося однаковою стратегією комунікації, яку пізніше просто проектуємо на всіх, хто попадеться нам в повсякденному житті.

Простіше кажучи, якщо ми ображені на тата, ми будемо ображатися на всіх чоловіків. Точно також, якщо ми ображені на маму, подорослішавши, ми будемо шукати в жінках привід, щоб образитися і розірвати відносини.

Ми проектуємо свої почуття з тих, хто був в нашому дитинстві на тих, хто є в нашому оточенні зараз. На жаль, більшість людей в світі не усвідомлюють, що вони бачать інших людей через призму своїх дитячих почуттів і рішень. І, прошу вибачення за каламбур, ці спотворення спотворюють стосунки настільки, що з них хочеться вирватися і втекти.

Це перше, що ми повинні знати, щоб уміти передбачати долю. По-друге, важливо розуміти, що для дівчинки означає її батько.

Читайте також: МЕДСЕСТРА, ОБНЯВШИ НАС НА ПРОЩАННЯ,СКАЗАЛА: «ДЯКУЮ»: ЯK МИ УДОЧЕРИЛИ ДИТИНУ 8 РОКІВ ТОМУ

Дівчинка до 12 років емоційно дуже сильно пов’язана з татом. Вона очікує від нього уваги і любові більше, ніж від матері. Тато для неї джерело спокою точно так, як теплиця для ніжної і тендітної квітки.

Подивіться на зображення. Цей кадр з фільму “Попелюшка”. За спиною у нашої дівчинки: Король, Вчений і Отець. З такою свитою вона спокійна, і правитель дивиться на Принца – свого обранця.

Король, Вчений і Отець – це три іпостасі батька, що дають дівчинці внутрішній спокій.

Король – це батько, який контролює простір, де живе дівчинка. Король впливає на всіх і своєю владою забезпечує стабільність. Король – це гідність, дуже гідна людина в суспільстві. Його статус дозволяє дівчинці відчувати себе гордою, повною самоповаги, гідності та значущості.

Вчений – це батько, який постійно розвивається і здатний пізнавати світ. Як і кожна жінка, дівчинка вважає себе не просто світом, але і Всесвітом, і їй важливо, щоб поруч з нею був чоловік, не тільки постійно досліджуючий її внутрішній світ, а й допомагає їй розібратися в собі. Вчений батько дозволяє дівчинці весь час змінюватися і, відкриваючи в собі нові грані, бути завжди цікавою в очах чоловіків.

Третя іпостась – турботливий і люблячий тато – той, хто завжди підтримає і приголубить. Він буде хитати на колінах, розповість казку і дасть найсолодше відчуття в світі, що можна завжди залишатися маленькою, не турбуючись ні про що.

Бути впевненою, що про тебе подбають, відчувати себе гідною уваги, поваги і весь час дозволяти собі бути різною – ось, що дає дівчинці батько. В ідеалі.

А тепер, озбpоєні цим знанням, повернемося до того, як же все-таки пов’язана вся доля дівчинки з її ставленням до тата. Як навчитися бачити майбутнє виходячи з минулого?

Алгоритм буде нескладним. Щоб визначити долю дівчинки, нам знадобиться дізнатися, яким бачить батька дівчинки її мати. Адже саме від маминого рішення залежить, чи можна дівчинці любити тата самостійно, або їй до зрілості дивитися на тата маминими очима. Образно висловлюючись, мама дівчинки завжди тримає руку на вентилі трубопроводу любові дочки до свого батька. Перекрити любов до батька чи ні – вирішує мати.

Проінтерв’ювавши маму дівчинки, у нас буде зовсім небагато варіантів майбутнього її дочки. Відразу зазначу, що у всіх сценаріях ми виходимо з справжніх почуттів матері і дочки, а не тих виразів, які зазвичай ми чуємо від людей, які бажають виглядати хорошими в очах оточуючих.

варіанти

Варіант Перший: Мама щиро любить тата дівчинки. Мама вважає чоловіка гідним чоловіком – Королем. Дівчинка теж так вважає. На дурне запитання дорослих: “А кого ти любиш більше – маму чи тата?” – відповідає: “Я обох люблю!”

Сценарій її майбутнього: Дівчинка буде дуже привабливою для чоловіків. У ній будуть бачити Королеву. Про неї захочуть піклуватися, забезпечувати. Її будуть поважати. Прекрасне майбутнє!

Варіант Другий: Мама вважає себе негідною тата дівчинки. Він – Король, а мама дівчинки – Простушка. Дівчинка обожнює тата і мріє, щоб їй дістався “чоловік такий же, як тато”.

Сценарій її майбутнього: У глибині душі дівчинка приховує від себе, що вона незадоволена мамою. Вона думає: “Я була б кращою дружиною тата”. Дівчинка повторить шлях мами – стане такою ж простачкою. При цьому, щоб приховати свою сутність, буде намагатися виглядати дуже важливою, немов вона Королева. Чоловіка вибере собі такого, щоб бути незадоволеною його поведінкою. Через 7-10 років після спільного життя буде прагнути розлучитися з ним. Якщо не усвідомлює своїх дитячих рішень, дівчинка буде хворіти, і з роками все більше.

Варіант Третій: Мама вважає тата дівчинки безперспективним, ледарем чи просто звичайним громадянином. Іншими словами, вважає себе краще за нього.

Сценарій її майбутнього: Хоче, чи не хоче дівчинка, а мамине програмування і на неї вплине. Дівчинка буде простачка. Чоловіки будуть бачити в ній ту, яка ні надихнути, ні втримати не може. Вона розчарується в чоловіках і буде вірити, що мама була права. Їй доведеться працювати самій, щоб утримувати сім’ю і вона буде незадоволена своїм життям. Майбутнє в сірих фарбах!

Варіант Четвертий: Мама відкрито незадоволена татом дівчинки. Дівчинка захищає маму від тата.

Сценарій її майбутнього: Дівчинка буде шукати чоловіка, схожого на батька. Зрештою, вона вибере того, хто отруїть їй життя. Дівчинка стане мужньою жінкою і вважатиме чоловіків помилкою природи. Сама виконуватиме всю чоловічу і жіночу роботу і знайде чоловічі риси. Дівчинка буде стверджувати, що її життя прекрасне, але тяжкість на душі буде тиснути на всіх. Життя закінчить на самоті.

Варіант П’ятий: Мама відкрито незадоволена татом дівчинки. Дівчинка захищає тата від мами.

Сценарій її майбутнього: Ставши дорослою, дівчинка стане коханкою одруженого чоловіка. З жінками буде в контр. З дружиною свого коханого теж. Віритиме в магію, ходити по народним фахівцям в надії на те, що їй допоможуть вийти заміж. Діти, а вірніше, одна дитина у неї буде. Маму буде любити і жаліти. Дитина маму не кине, бо вона замінить їй тата. Навіть, якщо дитина буде дівчинкою. Майбутнє сумне і досить самотнє.

Ось і всі основні сценарії. Не густо, правда?

Гірка правда в тому, що лише в Першому варіанті, при дозволі від мами любити свого батька, дочка стане щасливою жінкою.

Гірка правда в тому, що жінки прикидаються на людях, що вони дозволяють донькам любити своїх батьків, а на ділі своїм невдоволенням вони вселяють своїм дівчаткам: “Будь нещасною, як я! Я нещасна і ти такою повинна бути! ”

Досвід підтверджує цю сумну тенденцію продовження cтрaждань жінок з покоління в покоління.

Рішення

Коли жінка розлучається, вона прагне повернутися в рідну домівку в пошуках того щастя, яке не могла отримати, будучи дівчинкою.

Щасливі дівчатка стають щасливими жінками. Їх не кидають чоловіки і вони не йдуть в щасливy самотність. Щастя жінки РАЗОМ з чоловіком.

Неможливо стати щасливою, якщо щастя втрачено в дитинстві, в батьківській родині. Дівчинка відмовляється від щастя, дивлячись на маму, яка також втратила своє щастя в своєму дитинстві. Але думає, що це чоловік позбавив її щастя.

Щастя не в чоловіках. Щастя – це почуття, яке всередині вас. Тому ваше щастя не може жити в іншій людині. Як би не хотілося перекласти відповідальність за своє щастя на іншого, але це не допомагає відчувати себе краще.

Ви, звичайно, хочете, щоб ваші діти були щасливими. І дуже часто думаєте, що якщо відмовитеся від свого щастя, то у дитини його буде більше. Це так наївно і по-дитячому нерозумно!

Ваші діти будуть щасливими, тільки якщо ви самі будете осяяні щастям. Тому що ви можете дати іншим (дітям, чоловікові, близьким) тільки те, чим володієте самі. Тому ваш головний обов’язок – бути самою щасливою.

Дорогі жінки, якщо вам важливо щастя ваших дочок, усім вашим видом, усіма вашими почуттями, всім тілом стаєте самі щасливіші. Дивлячись на вас доньки теж дозволять собі щастя.

Діти беруть приклад з батьків. Коли у батьків є любов, вона є і у дітей.

Звичайно, на батька дівчинки теж велика відповідальність за сценарій життя дочки і ніхто цієї відповідальності з нього зняти не може. Просто, який би батько не був – хороший чи поганий – мати дівчинки формує у своїй дитині ставлення до чоловіків.

Маленька дівчинка всього лише посудина, в яку батьки наливають свій досвід взаємин. І мама для щастя своєї дитини повинна подбати про те, який свій досвід вона наливає – гіркий або приємний на смак. Для цього мама повинна не дорікати чоловіка, якого вибрала для себе сама, а подивитися на своїх батьків і, нарештю, ЗРОБИТИ НАЙГОЛОВНІШЕ:

ЗНЯТИ ВСІ ПРЕТЕНЗІЇ ЗІ СВОЇХ МАМИ І ТАТА.

Тільки в цьому випадку, в її родині почнеться нова ера – ера стабільного щастя, взаємоповаги і любові-довгожительки. А доньці цю традицію підтримати і передати далі буде вже легко!

PS Що стосується хлопчика до дванадцяти, то його алгоритми долі зовсім не такі, як у дівчаток. Так що екстраполювати варіанти долі дівчинки в хлоп’ячі не вийде. Хлопчик народився для пізнання таємниць Всесвіту і варіантів його стежок долі набагато більше, ніж у дівчинки.

You cannot copy content of this page