fbpx

Молитва до святого Отця Василія Великого про успіх у справах і у всіх починаннях

Про успіх у справах потрібно молитися Василю Великому.

Святий Отче Василію! Преславний учителю вселенської Церкви, неустрашимий пастирю Христового стада, бездонна глибино Божої мудрості, перший Законодавче й Основнику монашого Чину, дзеркало чистоти, взоре покори й лагідності, живий образе терпіння, правило стриманості, непереможний побідниче єресей, ревний ісповідниче єдиного божества Пресвятої Тройці, безустанний проповіднику й заступнику непорочного дівства й Божого материнства Пресвятої Богородиці!

Я, нужденний і многогрішний припадаю перед Тобою і прошу: Навчи мене так ступати дорогою Божих Заповідей і скріпи мене так, щоб я ніколи не схибив(-ла) з тієї дороги. Випроси мені в Бога ласки, щоб я думав(-ла) лише про небесні речі. Розігрій мою зимну волю й запали її, щоб я погорджував(-ла) усіми земними принадами, а бажав(-ла) лише небесних дібр.

Скріпи мою пам’ять, щоб усе пригадувала мені ціль, до якої я сотворений(-а) і мої гріхи, що ними образив(-ла) я Господа Бога, зроби, щоб я за них жалував(-ла) та говорив(-ла) з пророком Давидом: Не пам’ятай, Боже гріхів, моєї молодості й не входи в суд зі слугою Своїм, бо ніхто з живучих не може бути оправданий перед Тобою.

Читайте також: Молитва на Старий Новий Рік: щоб Господь благословив нас і дав нам сили на весь рік

Знаю добре, предобрий Отче Василіє, що я весь переповнений(-а) злими й безсоpомними ділами, знаю, що всіми своїми думками кожної хвилі тяжко ображаю доброту Божу. Тому гаряче прошу Тебе й сердечно молю: отвори мої очі, що так засліпилися марностями цього світу. Затикай вуха мої на непотрібні й злі розмови й відчиняй їх лише на слухання Божої мудрості святого Євангелія. Мої нечисті уста і язик навчи, щоб ніколи не вимовили пустого слова. Дай, щоб я ніколи не говорив(-ла) зле про свого ближнього. Мої руки осквернені грішними, нечистими ділами направ, щоб лише добре чинили, лише до добрих та Богу вгодних діл посвятилися.

Заборони мені ступати такими дорогами, що відводять мене від Сотворителя й ведуть на зaгибeль. Так, премудрий Пастирю Христового стада, візьми мене цілого(-у) під Свою опіку й охороняй від усякого зла, а направляй на дорогу всяких чеснот. Роби з моєї душі добру, вірну, чисту обручницю Христову. Від сьогодні відмовляюся від усіх гріхів й від того, що веде до гріха. Скріпи мене у вірі й надії на Боже, безконечне милосердя і любов. А коли наступить кінець мого життя, то Ти, преподобний Отче Василію, прийди мені на поміч з Пречистою й Преблагословенною Дівою Марією, яку Ти так почитав і любив, і будь мені захороною проти злих духів, що будуть мене всією силою тоді занапащати.

Щоб я під Твоєю захороною спокійно, без боязни в щирому розкаянні, з любов’ю й надією переніс(-ла)ся там, де Ти тепер перебуваєш у вічному щастю, щоб я міг(-ла) там з Тобою прославляти Господа Бога в Тройці одного на віки.

Амінь.

За матеріалами.

Фото – Ілюстративне.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page