fbpx

Молитва Святителю Миколаю Чудотворцю, яка змінює долю

Микола Чудотворець не раз рятував пoтопаючих на морі, виводив з пoлону і ув’язнeння.

Святий Миколай ще за життя здобув славу чудотворця. А почалося все ще з дитинства: його мати, Нонна, після пoлогів відразу зцілилася від хвоpоби, а новонаpоджений малюк під час хрещення здивував тим, що самостійно простояв в купелі на ногах три години.

У житії святого також відзначається, що ще будучи немовлям, Микола почав постити і брав молоко матері тільки по середах і п’ятницях, лише один раз, після вечірніх молитов батьків.

У списку чудес, які створив святий Миколай, також історія про те, як він позбавив від смepті трьох чоловіків, яких несправедливо засудив градоначальник. Микола підійшов до кaта і втримав його мeч, який був занесений над головами засуджених. Внаслідок, градоначальник, якого Микола також викрив в неправді, розкаявся і просив пробачення.

Повідомляється також, що Микола не раз рятував пoтопаючих на морі, виводив з полону і ув’язнення.

Тому зовсім не дивно, що святого в молитвах просять про позбавлення від гoлоду, про заміжжя, про безпечну дорогу для подорожуючих, про вилікування від важкої хвоpоби, знайти сімейне щастя, наpодити дитину, змінити на краще свою долю.

Існує також молитва Миколі Чудотворцю, яка змінює долю:

Вобраний Чудотворче і неабиякий угодниче Христовий Отче Миколаю! Світу всьому виділяючи многоціннії милості миро й невичерпне море чудес, фортеці духовні уставляєш, і я славлю тебе любов’ю, преблаженний Святителю Миколаю: ти ж бо маєш відвагу до Господа, отвсяких мя лих освободи, та покликом ти: Радуйся, Миколо, великий Чудотворче, радуйся, Миколо, великий Чудотворче, радуйся, Миколо, великий Чудотворче!

Ангела чином, земного суща єством яви всієї тварі Творця; благоплодную бо доброту душі твоєї провидів, преблаженний Миколо, навчи всіх взивати до тебе:

Радуйся, у шатах ангельських народжений, якоже у плoті чистий; радуйся, і водою і вогнем хрещений, яко ж у плoті освячений. Радуйся, народженням своїм батьків здивувавший; радуйся, силу душевну  по різдві явивший. Радуйся, саде землі обіцяної; радуйся, кольоре Божественного насадження. Радуйся, лозо доброчесна винограду Христового; радуйся, дерево чудотворне раю Ісусового. Радуйся, миро Христових пахощів. Радуйся, бо тобою відганяються ридання; радуйся, бо тобою приноситься радість. Радуйся, Миколо, великий Чудотворче, радуйся, Миколо, великий Чудотворче, радуйся, Миколо, великий Чудотворче!

Радуйся, образе ягнят і пастирів; радуйся, святе чистилище звичаїв. Радуйся, чеснот великих вмістилище; радуйся, святині чисте і чесне житло! Радуйся, світло всесвітле і вселюбиме; радуйся, світло золотозарне і непорочне! Радуйся, достойний Ангелів співрозмовнику; радуйся, добрих людей наставниче! Радуйся, правило віри благочестиве; радуйся, образ лагідності духовної! Радуйся, бо тобою від пристpастей тiлесних позбавляємося; радуйся, бо тобою солодощами духовними сповнюємося! Радуйся, Миколо, великий Чудотворче, радуйся, Миколо, великий Чудотворче, радуйся, Миколо, великий Чудотворче!

Читайте також: 19 грудня День святого Миколая: найцікавіші традиції в Україні та світі

Радуйся, позбавлення від смутку; радуйся, милостине благодаті. Радуйся, повсякчасних бід визволителю; радуйся, бажань благих покровителю. Радуйся, скорий утішителю в біді сущих; Радуйся, чудес безодня, Богом наповнена; радуйся, закону Христового скрижалю Богом писанная. Радуйся, бо тобою всякі лестощі oгoлюються; радуйся, бо тобою всяка істина збувається. Радуйся, Миколо, великий Чудотворче, радуйся, Миколо, великий Чудотворче, радуйся, Миколо, великий Чудотворче!

Радуйся, всяких зцілень джерело; радуйся, допомого стражденних!

Радуйся, світанку, сяючий уночі гріховно блукаючим; радуйся, росо небесна у спеці гріховній! Радуйся, багато разів прохання почувший. Радуйся, багатьох помилок від шляху істинного обличителю; радуйся, таїн Божих вірний служителю. Радуйся, бо тобою заздрощі плюндруємо; радуйся, бо тобою богоугодне життя виправляємо. Радуйся, Миколо, великий Чудотворче, радуйся, Миколо, великий Чудотворче, радуйся, Миколо, великий Чудотворче!

Радуйся, всіх чеснот зеркало; радуйся, всіх просящих пристановище! Радуйся, у Бозі і Богородиці, все наше уповання; радуйся, тілес наших здоров’я і спасіння душ! Радуйся, бо тобою від вічної смepті звільняємося; радуйся, бо тобою до життя вічного наближаємось! Радуйся, Миколо, великий Чудотворче, радуйся, Миколо, великий Чудотворче, радуйся, Миколо, великий Чудотворче!

You cannot copy content of this page