fbpx

“Можна переглянути онлайн”: міносвіти виклали в Мережу нові підручники для першокласників

Міністерство освіти і науки України презентувало нові підручники для першого класу та оприлюднило їхні макети.

Про це 16 травня повідомляє прес-служба Міносвіти, пише “ТСН“.

“Усі підручники, що друкуватимуться для 1-го класу, написані вже на базі нового Державного стандарту і враховують компетентнісний підхід. Цього року на конкурс з відбору україномовних букварів подалося 19 проектів, з яких 18 пройшли експертну оцінку і вже запропоновані на вибір школам. Два з них  – це букварі, матеріали з яких проходили протягом року апробацію в 100 пілотних школах всієї України”, – йдеться у повідомленні.

Крім букварів плануються до друку також підручники з математики, іноземних мов, курсів “Я досліджую світ” та “Мистецтво”, а також підручники з української мови та букварі мовами національних громад. Переглянути їхні макети можна ТУТ. Всього МОН збирається надрукувати більше 4 мільйонів підручників на загальну суму майже 198 770 тис. грн.

З 14 до 23 травня школи мають можливість ознайомитися з макетами та сформувати заявки на потрібну кількість підручників для учнів першого класу.

Зазначається, що ті видавництва, чиї підручники отримають більше 40 тисяч заявок, отримують на їхній друк державні кошти. Ті ж підручники, заявок яких буде від 20 до 40 тисяч, можуть бути надруковані шляхом співфінансування.

Читайте також: “Зайцеву не покaрaють”: батьки зaгиблoгo в ДTП у Харкові хлопця розповіли про проблеми з обвинуваченням

You cannot copy content of this page