fbpx

Мудра історія, яка здатна змінити життя 90% людей

Часом незначні речі можуть дуже сильно впливати на людину. Дехто з нас думає, що те, що відбувається дрібниця, а реальність часом просто кричить про зворотне! Мудра історія, яка здатна змінити життя 90% людей.

Одного разу один молодий чоловік, який вважав себе дуже нещасним, прийшов до старого вчителя і сказав, що не бачить сенсу в своєму тяжкому житті …

Він довго скаржився на життя, яке на його думку було з ним жорстоким і несправедливим. А наприкінці кожного свого сумного монологу юнак обов’язково кричав: «За що мені таке? Чому у мене все завжди гірше, ніж у інших людей? »

І так тривало протягом декількох днів.

Коли мудрецю набридло вислуховувати постійне ниття, він відправив хлопця за сіллю. А потім попросив помістити жменьку солі в склянку з водою і випити.

«Як тобі це на смак?» – запитав учитель, бачачи, як юнак скривився в гримасі відрази, «Це жахливо! І огидно! ».

Учитель тільки посміхнувся і попросив взяти ще одну жменю солі.

Вони мовчки дійшли до найближчого озера. Старий наказав хлопцеві висипати і розмішати сіль в озерній воді.

«А зараз випий води і розкажи про свої відчуття».

«Чиста, свіжа і дуже смачна вода!» – зазначив молодий чоловік, – «І я зовсім не відчуваю солі».

Тоді вчитель, присівши поруч з юнаком, обняв його і замислено сказав: «Біль в нашому житті – це чиста сіль; ні більше, ні менше. Кількість болю завжди буде незмінною. Але біль який ми відчуваємо залежить від обсягу посудини, в якому ми його розмістимо.

Таким чином, коли ми страждаємо і корчиться від бoлю, єдине що в наших силах зробити, це наповнити життя різноманітністю і здоровим глуздом, а ще навчитися дивитися на багато речей ширше. Перестань бути для себе склянкою. Стань озером.

Сподобалася стаття? Розповсюдьте серед друзів в соціальних мережах!

You cannot copy content of this page