fbpx

На хрестинах Віктор знову показався в усій красі. Виявилося, що він не задоволений тим, що у нього не син, а донечка. Виявляється, йому треба спадкоємця, але й цього наша донька не зугарна зробити. Знову свати його заспокоювали, а ми розуміли, що це початок кінця

«Я ж тебе так любила! Чого ж ти себе так не любиш?», – хочеться кричати моїй донечці, моїй квіточці і моєму сонечку.

Ростили її в любові та теплі, мала все на що вказувала пальчиком. Як тупала ніжками, коли хотіла саме ту ляльку, не можна було від чого відговорити і переконати – така була певна того, що має бути виконане її слово. А що тепер?

Я не впізнаю в цій жінці свою вперту, веселу донечку, нема в її очах радості. Є якесь дивне бажання вгодити чоловікові, а коли вже вгодить і тоді заживеее…

Не хотіли ми з чоловіком цього зятька, бо одразу було видно, що то за фрукт. Але хіба доньку переконаєш?

– Ми любимо один одного, – казала нам, – Він дуже хороший, ви просто його ще не знаєте…

На весіллі ми зрозуміли, що зять ще й не вміє себе контролювати, то був дуже показовий випадок, його батьки намагалися вгамувати веселощі хлопця і це їм ледве вдалося.

– Він не такий, – переконувала нас донька, – Просто перехвилювався.

Молодятам ми подарували бабусину квартиру, а маму забрали до нас. Правда, мій чоловік, Микола, вирішив не записувати квартиру на доньку.

– Як подаруєте нам онуків, то на них і оформимо, – сказав він тоді молодятам.

Але це дуже образило зятя Віктора, він говорив Руслані, нашій доньці, що ми так виразили неповагу до нього.

За що ж ми мали його отак поважати, ні сіло, ні впало?

Через якийсь час донька прийшла до нас просто сяюча і сказала, що при надії:

– Готуйте документи на квартиру, – пожартувала вона.

– Обов’язково, – сказали ми, – Головне нам треба ім’я і прізвище.

Радість була велика і ми вже всюди шукали, де ліжечко купити, де коляску, чи не дасть хтось зі знайомих?

Ми не мали звички ходити до Руслани й Віктора, тому не знали. Як там у них ведеться. А з того, що бачили доньку робили висновок, що цей стан її доволі виснажує. Проте, вона ні разу не жалілася, що їй чоловік не допомагає чи завдає якогось клопоту.

На хрестинах Віктор знову показався в усій красі. Виявилося, що він не задоволений тим, що у нього не син, а донечка. Виявляється, йому треба спадкоємця, але й цього наша донька не зугарна зробити. Знову свати його заспокоювали, а ми розуміли, що це початок кінця.

Але цього ніяк не розуміла Руслана.

Вона часто приносила до нас доньку, щоб мати час побути на вихідних лише з Віктором, адже дитина не давала йому виспатися.

– Бабусина квартира дуже мала. Ми вирішили брати дольову участь в новобудові, Віктор внесе першу частку. А потім ми продамо квартиру і виплатимо решту.

– А квартира буде на кому, – питає мій чоловік.

– Тату, краще, що вона буде на ньому, – почала переконувати нас донька, – і мені спокійно і вам без різниці.

– О, ні, різниця є, – кажемо ми, – Або квартира на онуці, або ми не даємо згоду на продаж.

Донька нас не зрозуміла. Почала обвинувачувати в тому, що ми спеціально між ними робимо сварку, щоб Віктор почувався приймаком, що не може заробити на квартиру.

– А що тут не правда, – питаю я, – Він не має своєї квартири і криком чи сваркою це не виправиш. Хай працює і буде мати своє, а не вимагати у жінки частки.

Отак пішла коса на камінь.

Замість того аби заробляти гроші на квартиру, Віктор всіма силами знецінює Руслану і її частку. Не можу вам описати як змінилася моя донька в гонитві за його схваленням. Вона нам такі речі виговорює, що ми просто дивуємося, як таке можна батькам казати. І все через те, що ми не хочемо аби квартира в новобудові була записана на зятя.

Каже, що ми руйнуємо її родину, але я там не бачу родини, ні я, ні чоловік. Може хтось порадить поступитися, але ми не хочемо нашу онучку залишити без нічого. А так і буде, якщо той зятьок не хоче переписати хату на власну дитину.

Фото Ярослава Романюка.

You cannot copy content of this page