fbpx

Незвичайний пам’ятник розкриває свій задум лише на 1 хвилину в році

Будь-яка держава шанує свою історичну пам’ять, своїх військовослужбовців-захисників Батьківщини, своїх ветеранів. Звичайно ж, така патріотична держава, як Сполучені Штати Америки, не виняток, а навіть навпаки. У цій країні надзвичайно розвинений культ патріотизму щодо прапора, держави, армії і так далі.

Так що не дивно, що саме в Америці додумалися до створення такого цікавого і незвичайного пам’ятного знака.

У штаті Арізона, що на південному заході Сполучених Штатів Америки, є містечко під назвою Антем. У ньому стоїть особливий пам’ятний знак солдатам американських збpoйних сил, які брали участь в різноманітних вiйнах і кoнфліктах.

Всі без винятку дні в році він виглядає абсолютно не так, як гадалося: схожий на якусь авангард-арт-скульптуру з таємничим і незрозумілим для більшості людей сенсом. Однак все змінюється в один-єдиний день в році: 11 листопада. Це – урочистий день для американського народу: День ветеранів збpойних сил.

Отже, щороку одинадцятого листопада, об одинадцятій годині одинадцять хвилин ранку пам’ятник показує свій справжній символізм і задумку, так, що всі розуміють, в чому сенс цих дивних на перший погляд скульптурних споруд.

Читайте також: Американські вчені визначили найщасливіший період в шлюбі. І це не медовий місяць

Вся справа в тому, що лише один раз на рік промінь сонця так проходить через п’ять спеціальних отворів в п’яти колонах, що він, як ніби яскравий промінь софіта, висвітлює викладену на землі мозайку: великий державний символ американської держави. Подивіться на ці фотографії! Виглядає вражаюче, чи не так?

П’ять колон, що стоять одна за однією, є символічним позначенням єдності п’яти видів збзщйних сил Америки: війська авіації, військово-морський флот, сухопутні корпусу, корпусу морських піхотинців і військовослужбовці берегової охорони. На кожній колоні знаходиться емблема того чи іншого роду військ. Незвичайна задумка!

Архітектори і проектувальники меморіального комплексу витратили багато часу і сил, щоб все розрахувати. Адже для того, щоб їх задумка вийшла, необхідно було прорахувати все настільки точно, щоб не допустити навіть мінімальної похибки. Що ж, здається, у американців це вийшло!

Творці пам’ятника запевняють, що таке щорічне «диво» можна буде спостерігати протягом п’ятсот років! Ось це ми розуміємо будівництво «на століття»!

За матеріалами –  Lеmurоv.nеt.

Фото – Lеmurоv.nеt.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page