fbpx

Ніяких пакетів: де і як краще зберігати хліб аби він не зачерствів

Ще років десять тому практично всі зберігали хліб на столі, загорненим у полотняне чи лляне полотенце. Це найбільш безпечний спосіб зберігання хліба. Однак нині багато людей зберігають хліб у поліетиленових пакетах. Якщо пакет з дірочками, то зберігати хліб в ньому можна, але недовго. Для хліба виготовляють навіть спеціальні мішечки з бавовни та поліетилену.

Читайте також: Обіцяла “відмолити” гроші і коштовності: У Тернополі розшукують ясновидицю-шахрайку, яка одурила людей на мільйон гривень (фото)

Традиційний спосіб зберігання – у хлібниці. Їх виготовляють з дерева, металів та пластмаси. Але якщо хлібниця пластмасова та погано провітрюється, то виникне той же ефект, що і в поліетиленовому пакеті. Найкращий варіант – дерев’яний виріб, встелений лляним полотенцем.

Хлібниця повинна бути у добре освітленому приміщенні з вентиляцією. Її потрібно систематично чистити, змітаючи крихти, мити та протирати оцтовим розчином.

Ще один спосіб зберігання – у холодильнику. Але температура у холодильнику сприяє швидкій втраті вологи, тому хліб моментально черствіє. Тому хлібобулочні вироби добре зберігати за кімнатної температури, або у морозильній камері. За температури -18 градусів хліб цілком придатний для споживання тривалий час. Але перед тим, як заморозити, його треба нарiзати. Розморожують його у духовці чи мікрохвильовій печі. Але його треба відразу з’їсти, адже розморожений хліб швидко черствіє.

Кілька порад щодо зберігання хліба. Перед тим як помістити на зберігання чи просто нарiзати щойно спечений хліб, його треба остудити.

Білий і чорний хліб краще зберігати окремо, помістивши їх у різні паперові пакети. Так вони довше залишаться свіжими, а запахи не змішаються.

І, найосновніше, – не потрібно купувати хліб про запас. Адже жодна хлібина не буде свіжою тиждень.

Яна МАРІЯНЧУК

Джерело

You cannot copy content of this page