fbpx

Новий глава Української церкви виступив з першим словом

Він подякував усім, хто долучився до створення Єдиної церкви.

Митрополит Епіфаній, якого обрали главою Помісної православної церкви України, вперше виступив перед народом на новій церковній посаді, пише ТСН.

“Я б хотів найперше подякувати всім вам, тут присутнім, бо ви стали учасниками цієї історичної події. Ви тут молилися, а ми там по-особливому відчували цю молитовну підтримку. І це настільки нас надихало, що ми подолали всі ті перепони, які були на цьому нелегкому шляху”, – сказав він.

Епіфаній сказав, що патріарх Філарет, голова УПЦ КП, продовжить надалі допомагати новій Єдиній церкві під час її становлення. Він також подякував усім архієреям, які прибули на Об’єднавчий собор.

Серед усіх, хто долучився до створення церкви, митрополит відзначив Верховну Раду України, а також її голову Андрія Парубія. 

“Бо Верховна Рада відіграла важливу роль. Верховна Рада засвідчила, що все українство в особі тих депутатів, які представляють наш український народ, засвідчили, що Україна прагне єдності, Україна хоче мати свою незалежну автокефальну Православну церкву”, – сказав Епіфаній. 

Глава церкви заявив, що “двері нашої церкви відкриті для всіх” і закликав усіх до єднання, а священиків – приєднуватися до Єдиної православної церкви. Епіфаній додав, що попереду багато роботи, зокрема розвиток богословської освіти і науки, молитва за завершення війни на Донбасі тощо. 

Читайте також:  “Права рука Філарета”: що відомо про новообраного главу нової єдиної Православної церкви в Україні

Нагадаємо, представники УПЦ Київського патріархату, УАПЦ та УПЦ Московського патріархату під час Об’єднавчого собору 15 грудня обрали предстоятеля Помісної Української церкви. Ним став митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній.

You cannot copy content of this page