fbpx

Одного разу, через 10 років після закінчення інституту, зібралися колишні випускники в гості до професора, який викладав у них на курсі психологію

Одного разу, через десять років після закінчення інституту, зібралися колишні випускники в гості до професора, який викладав у них на курсі психологію. Професор запитав у своїх колишніх студентів про те, як вони поживають? І вони почали скаржитися на численні труднощі і життєві проблеми.

Запропонувавши своїм гостям каву, професор пішов на кухню і повернувся з кавником і підносом, на якому стояли найрізноманітніші чашки – порцелянові, скляні, пластикові, кришталеві, прості, і дорогі, вишукані і старовинні. Коли випускники розібрали чашки, професор сказав:

“Якщо ви помітили, всі дорогі чашки розібрані. Ніхто не вибрав чашки прості і дешеві. Бажання мати для себе тільки найкраще і є джерелом ваших проблем.

Зрозумійте, що чашка сама по собі не робить каву смачнішою, іноді вона просто дорожча, а іноді навіть приховує те, що ми п’ємо. Те, що ви дійсно хотіли, була – кава, а не чашка. Але ви свідомо вибрали кращі чашки, а потім роздивлялися, кому яка чашка дісталася. А тепер подумайте: життя – це кава, а робота, гроші, становище в суспільстві – це чашки. Це всього лише інструменти для зберігання Життя.

Читайте також: Чоловік побачив змію, яка гинyла у вoгні, і вирішив витягнути її з пoлум’я: притча з глибоким змістом

Те, яку чашку ми маємо, не визначає і не змінює якості нашого Життя. Іноді, концентруючись тільки на чашці, ми забуваємо насолодитися смаком самої кави. Почніть нарешті насолоджуватися своєю кавою!!!”

У найщасливіших людей немає всього найкращого. Але вони витягають все найкраще з того, що мають.

Щастя в тому, щоб хотіти те, що у тебе є. А не в тому, щоб мати те, що хочеш.

“Життя коротке! – Порушуй правила. Прощай швидко. Цiлуй повільно. Люби щиро. Смійся нестримно. І ніколи не шкодуй про те, що змусило тебе посміхнутися “

Усім гарного та позитивного дня!

Джерело – facebook Polina Semenets.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page