fbpx

Одного разу старший брат подарував молодшому новенький автомобіль. Чоловік і не здогадувався, як це авто переверне його життя. Притча

Одного разу старший брат подарував молодшому на Новий рік новенький автомобіль. Молодший брат поїхав в офіс на новій машині і після роботи побачив хлопчика, який зачаровано розглядав його розкішне авто.   Джерело

– Це ваша машина, пане? – поцікавився хлопчик.

Юнак кивнув:

– Брат подарував мені її на Новий рік.

Хлопчик відкрив від подиву рот:

Читайте також: Зламай свій човен! Притча, яка приголомшує

– Ви хочете сказати, що ваш брат подарував і вона вам нічогісінько не коштувала? Якби мені хотілося.

Хлопець чекав, що хлопчик скаже: «Як би мені хотілося мати такого брата!»

Але хлопчик продовжив несподівано:

– Якби мені хотілося бути таким братом!

Реклама

Юнак уважно подивився на хлопчика і несподівано для себе запропонував:

– Хочеш покататися на моїй машині?

– Звичайно! Із задоволенням!

Після короткої прогулянки хлопчик, часто моргаючи, запитав:

– А можна ми проїдемо перед моїм будинком?

Молодий чоловік посміхнувся. Він знав, чого хотів хлопчик: похвалитися перед сусідами, на якій великий машині він приїхав. Але і тут юнак помилився.

– Можете пригальмувати перед цими двома сходинками? – попросив хлопчина.

Він швидко піднявся, зник в будинку і через якийсь час з’явився, але йшов дуже повільно. Він вів із собою молодшого братика – інвaліда. Посадив його на першій сходинці і, показавши на машину, сказав:

– Бачиш! Ось вона! Так, як я тобі і говорив. Його брат подарував її йому на Новий рік, і йому це ні копієчки не коштувало. Коли-небудь я подарую тобі точно таку ж, щоб ти сам міг побачити, які подарунки на Новий рік стоять за вітринами магазинів, про які я розповідав.

Молодий чоловік вийшов з машини, взяв на руки хвoру дитину, посадив її на переднє сидіння, його старший брат сів на заднє, і вони зробили незабутню передноворічну прогулянку.

У цей вечір юнак зрозумів, що мали на увазі його батьки і вчителі, коли говорили, що набагато приємніше дарувати, ніж отримувати.

You cannot copy content of this page