fbpx

Оксана так і не добившись нічого черговою розмовою, опустилася на стілець і неуважно надпила з чашки. Кава давно охолонула, вона вилила її в раковину і в серцях повторила, перекривлюючи, слова чоловіка: «Я не можу вимагати у Іринки грошей. Їх у неї просто немає. Ну звичайно, а у нас їх – вагони грузи! Як же вона мене дістала!»

Коли від чоловіка йшла, чим думала? А ми тепер її, дорослу жінку, забезпечувати повинні?

– Я прекрасно розумію, що вона твоя сестра і ти хочеш їй допомогти, – Оксана ходила з кутка в куток, старанно контролюючи кожне промовлене слово, – Але ж ми їй уже допомогли. Зайняли пристойну суму, коли вона попросила. Продовжили термін повернення, коли вона не змогла повернути вчасно. Ну напевно, ми могли б почекати і ще, але ж треба платити за навчання Кирила.

– Ми могли б взяти кредит, – нарешті озвався чоловік.

– А чому б кредит не взяти Ірині? – втрачаючи терпіння обурилася Оксана, – Нехай віддасть нам борг і бере собі кредит! І платить за нього. Чому ми повинні це робити те?

– Ти ж знаєш, вона не потягне кредит, – примирливо тоном вимовив Сергій, – Вона пішла від чоловіка, оhендує квартиру, оплачує репетиторів дитині…

– Все це вона робить за твої гроші. Якби вона знала, що ти не будеш з нею панькатися, то сто разів подумала, перш ніж йти від чоловіка.

– Оксано, я втомився. Ти ж знаєш, що я не можу вимагати у Іринки грошей. Їх у неї просто немає. Так що давай припинимо.

Сергій накинув куртку, всунув босі ноги в чоботи і, захопивши зі столу пачку, вийшов на балкон, щільно причинивши за собою двері. Оксана так і не добившись нічого черговою розмовою, опустилася на стілець і неуважно надпила з чашки. Кава давно охолонула, вона вилила її в раковину і в серцях повторила, перекривлюючи, слова чоловіка: «Я не можу вимагати у Іринки грошей. Їх у неї просто немає. Ну звичайно, а у нас їх – вагони грузи! Як же вона мене дістала!».

Іринка, молодша сестра її чоловіка, завжди створювала йому якісь проблеми. Батька вони не знали, а матері їхньої не стало раптово. Сергій на той момент закінчував школу, а Іринці було всього 4 роки. Він фактично виростив сестру, ставши для неї і татом і мамою.

Все найкраще і найсмачніше Сергій звик завжди віддавати сестрі. Не зрадив він цим правилом і коли в його житті з’явилася Оксана. Ірчині потреби довго ще становили окрему статтю їх сімейного бюджету. Тому, коли Ірина вийшла заміж, Оксана нарешті зітхнула вільно. Чоловік все так же робив сестрі дорогі подарунки на дні народження і обов’язково на Новий рік, але тепер ці витрати були хоча б передбачувані.

Коли сімейне життя Ірини дало тріщину, Сергій перший, хто став на захист сестри. І якщо Оксана вважала, що Ірині не варто поспішати з розлученням, залишати дитину без батька і потрібно спробувати налагодити стосунки з чоловіком, то Сергій відразу сказав сестрі, що вона може на нього розраховувати. Ірина в запропоновану руку брата вчепилася міцною хваткою.

І ось уже більше року в родині Оксани і Сергія все частіше спалахували сварки і розбіжності з приводу грошового утримання Ірини. Сергій вважав своїм обов’язком підтримувати сестру і племінника, а Оксана говорила чоловікові, що підтримка не повинна ставати його обов’язком. Ірина доросла працездатна жінка і цілком може забезпечити своє існування і існування своєї дитини.

Ось і остання розмова звелася до того, що він лише відмахнувся від її аргументів. Швидше за все, ніяких грошей Ірина їм не поверне, розуміла Оксана і в її серці закипали злість і відчай. Їй потрібно або змиритися з тим, що відбувається або поставити чоловіка перед вибором.

А що б порадили Оксані ви, шановні читачі? З одного боку Сергій чинить дуже правильно, не кидаючи сестру в непростій ситуації, але одночасно в таку ж непросту ситуацію він ставить і свою сім’ю.

А як поставилися б ви, якщо ваш чоловік/дружина фінансували потреби родичів на постійній основі?

Автор: Ольга Oдаренко

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Інтермаріум.

You cannot copy content of this page