fbpx

Ось що справді важливо зробити при приготуванні їжі в фользі, але багато хто забуває

Багато хто з нас, загортаючи у фольгу картоплю або майбутній стейк, допускаю одну і ту ж помилку. Здогадуєтеся, яку?

У приготуванні їжі за допомогою фольги є чимало плюсів: менше масла, більше соку, рівномірна термічна обробка. Приємно побалувати себе і своїх близьких смачною вечерею. А майже будь-який продукт стає набагато смачнішим і більш соковитим, якщо замість звичного смаження-варіння запекти його у фользі. Не дарма у цього способу стільки прихильників. От тільки всі вони давно поділилися на два войовничі табори. Одні переконані, що загортати фольгу потрібно матовою стороною до продукту, інші – блискучою. А «опонент» обов’язково допускає помилку. Хто правий, хто винен і що робити?

В яку сторону фольги загортати продукти при готуванні?

І ті, і інші в пошуках істини рано чи пізно приходять до шкільного курсу фізики і згадують про таку властивість алюмінієвої фольги, як відображення тепла. Але це ніяк не відповідає на поставлене запитання: якою ж стороною фольга повинна бути до продукту. Багато хто можуть перерахувати і способи передачі тепла: теплопровідність, конвекцію і теплове випромінювання. Ось тільки сторона фольги на конвекцію не впливає. Що до теплового випромінювання, то матова поверхня утримує тепло, блискуча – відображає. Але на швидкість приготування це практично не впливає, інформує Ukr.Media.

Різні сторони фольги – наслідок машинного виробництва

Виробники фольги відкривають правду: обидва табори абсолютно праві! Не має ніякого значення, до якої із сторін загортати продукт. Якщо мова не про фольгу з антипригарним покриттям, тоді з їжею повинна стикатися тільки матова поверхня (з позначкою «non-stick»). В інших випадках різні сторони фольги – це всього лише наслідок машинного виробництва. З абсолютно однаковими властивостями.

Завертайте щільніше!

А ось що справді важливо зробити, але багато хто забуває, так це загорнути продукти у фольгу максимально щільно. Фольга повинна стикатися з усією поверхнею майбутньої страви, без «кишень» повітря. Тільки в цьому випадку все пропечеться рівномірно і швидко. Так що до цього нюансу потрібно підійти з максимальною уважністю. А не на швидку руку і як попало.

You cannot copy content of this page