fbpx

Подивіться, як людина їсть – така вона і є

Можна багато сказати про людину, подивившись на те, як вона споживає їжу. Їжа – не просто угамування голоду; це емоційний процес, важко приховати свої справжні емоції під час їжі! Вони очевидні. Не даремно ж у індіанців-майя процес їжі вважався таїнством. Їсти було слід тільки при закритих дверях, з близькими людьми.

Працівника і у нас наймали, попередньо нагодувавши його. Дивилися, як він їсть; тоді і вирішували, чи варто наймати його чи ні. Ось і нам варто подивитися, як людина їсть. Жадібно і швидко, неакуратно, сьорбаючи і плямкаючи, – це невихована і примітивна людина. Навіть якщо здавалася іншою.

Так одна дівчина відмовилася зустрічатися з відомим психологом, красивим чоловіком; він так oгидно всмоктував в себе чай, прицмакуючи, так сьорбав суп і швиркав ним, що вона не знала, куди сховатися. При цьому він міркував на тему мистецтва і кохання…

З’їла людина все дуже швидко. І облизала тарілку. Енергійна людина! А в іншому випадку молода чоловік дивився, як дівчина гидливо і манірно їсть, довго, розглядаючи кожен шматочок і висловлюючи невдоволення всім своїм виглядом. «Ах, я це не їм! Це не той сорт оливок, до яких я звикла! », – вона повільно їла, хаяла їжу, з обличчя не сходила бридлива гримаска … Все стало зрозуміло і неприємно.

Читайте також: Роби, а не ний. А якщо ти нічого не робиш і не міняєш, значить, тобі добре. Будь чесний з собою

Енергійна ділова людина їсть швидко і акуратно. З нею можна мати справу. Але такі люди можуть трохи сердитися, якщо страва запізнюється. Їх дратує чужа повільність і трата часу. Зате якість страв вони рідко критикують.

Агресивна людина любить хрустку тверду їжу і м’ясо. Треба щось погризти або загризти! Агресивність – це непогано в помірних кількостях, це здатність захистити свої інтереси. Для бізнесу навіть добре.

А потребуюча любові, тривожна людина, буде налягати на солодке – їй вкрай потрібні ендoрфіни. Погладжування. Похвала. Іноді навіть занадто потрібні; любителі солодкого самі далеко не солодкі люди. І дуже багато чого чекають від оточуючих. Зате романтичні і вірять в кохання!

На манери варто звертати особливу увагу. Їжа – це здобич. У момент поглинання здобичі деякі люди захищають свою тарілку рукою – ясно, що в житті це власники і ревнивці. А деякі так агресивно жестикулюють виделкою або ножем, не помічаючи цього, немов готові штрикнути того, хто спробує взяти шматочок …

Делікатні люди вважають за краще м’яку їжу: пудинги, муси, запіканки. Сильні – тверду! Тільки хард-кор, тільки твердість!

Процес їжі відкриє вам всі таємниці людини. Тому розумні люди і придумали етикет за столом – виховану людину важко «розкусити», вона дотримується загальних правил. Але її головна якість – вміння відповідати правилам суспільства. І з нею можна мати справу!

Автор – Aнна Кіp’янова(психолог)

03/10/2019

You cannot copy content of this page