fbpx

Пояснює психолог: чотири звички, що стають на перешкоді нашого щастя

Бізнес-коуч, теоретик і практик із питань лідерства Лоллі Даскал назвала чотири звички, що стають на перешкоді нашого відчуття гармонії і щастя. Про це пише видання “Еспресо”.

Даскал пише, що самого лише позитивного мислення недостатньо – варто позбавитися деяких звичок, що заважають бути щасливими й впевненими в собі

Перша звичка – це ігнорування своїх обов’язків.

“Якщо ви ігноруєте свої обов’язки відносно того, за що відповідаєте, то тим самим дуже шкодите власному щастю. Необхідно вирішувати проблеми в своєму житті й нести відповідальність за свої вчинки — це форма самопомочі, від якої в жодному разі не можна ухилятися”, – говорить коуч.

Наступна звичка – постійні нарікання.

“Якщо ви весь час скаржитесь на життя, то фокусуєтесь на негативних аспектах вашого життя. Таким чином стаєте підвладними негативу. Замість цього акцентуйте увагу на позитивних моментах і пам’ятайте, що можете впливати на будь-яку ситуацію й змінити те, що вам не подобається”, – повідомляє Даскал.

Серед інших ворогів щастя експерт також називає невпевненість у собі.

Читайте також: Назвaні найбільш чуйні чоловіки за знаком Зодіаку

“Це серйозна перешкода для успішного життя. Невпевненість у собі викликає тривогу, страх і утримує вас від виконання своїх обов’язків та, безперечно, використання можливостей. Намагайтесь повернути впевненість у собі за допомогою позитивного мислення й роботи наж собою”, – рекомендує вона.

Підсумовуючи, Даскал називає четверту звичку, що заважає щастю. На її думку, не варто намагатися все контролювати, адже спроба все тримати під контролем значно зменшує шанси людини на щастя й успіх.

“Контроль – це ілюзія. Насправді ви можете контролювати лише себе. Відпустіть ситуацію, дозвольте явищам відбуватися у вашому житті й будете здивовані, коли побачите, як зміниться ваше життя і якими щасливими ви станете”, – підсумовує вона.

You cannot copy content of this page