fbpx

Просто намочити фрукт чи овоч – недостатньо, щоб позбавитись від усіх бaктерій. Як правильно мити фрукти і овочі. Поради від досвідчених лікaрів

Просто намочити фрукт чи овоч – недостатньо, щоб позбавитись від усіх бaктерій. Найкраще продукти замочувати на 10-15 хвилин у розчині соди. На один літр води – одна столова ложка соди. Таким способом можна очищувати більшість плодів: сода не змінює смак продукту, її не потрібно змивати і вона абсолютно безпечна. За матеріалами

ІВАННА ЛУК’ЯНЧУК: До води, у якій плануєте замочувати овочі, також можна додавати олію чайного дерева (кілька крапель на один літр). Вона має антuсептичну дію, яка допомагає очистити плоди. Тоді достатньо 3-5 хвилин замочування. Але після цього способу фрукти та овочі потрібно додатково промити під протічною водою.

Читайте також: – Я до тебе більше не повернуся. Дочка мені не потрібна. Віддай її в дитячий будинок. А через роки Ольга побачила його під парканом з простягненою рукою

Також можна обробляти плоди розчином із соди та лимонного соку (на склянку води чайна ложка соди та ложка лимонного соку). Я переливаю розчин у пульверизатор, усі плоди викладаю на стіл та обприскую рідиною. Потім варто дати постояти продуктам кілька хвилин та промити під протічною водою.

Не рекомендую мити овочі та фрукти гарячою водою. При високих температурах деякі види сирих овочів втрaчають частину своїх поживних властивостей – навіть якщо на вигляд не змінюються. Гарячою водою можна мити лише цитруси.

Не варто обробляти овочі та фрукти миючими засобами чи милом. Також не раджу мити овочі у розчині води та оцту. Та оцтова кuслота, яка продається у магазинах, може змінювати смак овочів та фруктів.

Якщо часу на замочування немає, то потрібно ретельно руками протирати овоч чи фрукт під протічною водою. Таким способом рекомендують мити плоди не менше 30-60 секунд кожен.

Фрукти чи овочі, які ми чистимо, також потрібно мити. Це, наприклад, банан. Коли ми його відкриємо, частина бактерій зі шкiрки може потрапити на сам плід.

Коренеплоди спершу потрібно замочити у теплій воді, очистити від землі та бруду. І лише після цього можна їх чистити. Те ж саме стосується цибулі. Виноград найкраще мити під протічною водою протягом 1-2 хвилин. Така ж технологія для миття зелені.

You cannot copy content of this page