fbpx

Притча. Бізнесмен і рибалка

Одного разу бізнесмен стояв на пірсі в маленькому селі і спостерігав за рибалкою, що сидить в човнику, як той зловив величезного тунця. Бізнесмен привітав рибалку з удачею і запитав, скільки часу потрібно, щоб зловити таку рибу.

– Пару годин, не більше, – відповів рибалка.

– Чому ж ти не залишився в морі довше і не спіймаєш ще кілька таких рибок? – здивувався бізнесмен.

– Однієї риби досить, щоб моя сім’я прожила завтрашній день, – відповів той.

– Але що ж ти робиш весь день? – Не вгамовувався бізнесмен.

– Я сплю до обіду, потім йду на пару годин порибалити, потім граю зі своїми дітьми, після ми з моєю дружиною влаштовуємо собі сієсту, потім я йду в село прогулятися, п’ю ввечері вuно і граю зі своїми друзями на гітарі. Ви бачите – я насолоджуюся життям, – пояснив рибалка.

– Я – випускник Гарварда, – сказав бізнесмен, – я допоможу тобі, ти все робиш не так. Ти повинен весь день рибалити і потім купити собі великий човен.

– І що потім? – запитав рибалка.

– Потім ти будеш ловити ще більше риби і зможеш купити собі кілька човнів, навіть кораблів, і в один прекрасний день у тебе буде ціла флотилія.

– А потім?

– Потім, замість того, щоб продавати рибу посередникові, ти будеш привозити рибу прямо на фабрику і, збільшивши прибуток, ти відкриєш власну фабрику.

– А потім?

– Потім ти залишиш це Богом забуте село і переїдеш до великого міста і, можливо, одного разу ти зможеш відкрити величезний офіс і бути там директором.

– І скільки все це займе часу?

– Років 15-20.

– І що ж потім?

Читайте також: ЩO Ж ТИ НAРОБИВ, ВОЛОДЮ? Я ЧЕКАЛА ТЕБЕ, ТАК ДОВГО ЧЕКАЛА. Я ЛЮБЛЮ ТЕБЕ І ДОСІ. І ПРОСТИ МЕНІ ЗА ТОЙ ВЕЧІР, ЗА НАШ ВИПУСКНИЙ

– А потім, – розсміявся бізнесмен, – потім настане найприємніше. Ти зможеш продати свою фірму за кілька мільйонів і стати дуже багатим.

– А потім?

– Потім ти зможеш перестати працювати, ти переїдеш в маленьке село на узбережжі, будеш спати до обіду, трохи рибалити, грати з дітьми, влаштовувати сієсту з дружиною, прогулюватися по селу, пити вuно вечорами і грати зі своїми друзями на гітарі …

Джерело.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page