fbpx

Притча про трьох сестер: змусить вас задуматись

Сьогодні на вечерю мама приготувала нам запечену картоплю з овочами. Ми повечеряли, потім батько вийшов на вулицю покурити сигару. Біля нашого будинку, батько побачив трьох жінок. Одна була вся в золоті, розкоші, дуже відрізнялася від інших двох, друга жінка стояла з оберемком чотирилисників, третя жінка виглядала дуже натхненно, від неї так і віяло ніжністю, турботою і любов’ю.

Батько підійшов до жінок і сказав: “Я вас зовсім не знаю, милі дами, але у мене таке відчуття, що я вас десь бачив”, сказав батько.

“Ми йдемо з тобою протягом усього твого життя”, відповіла жінка.

“Ось знайомся, це моя сестра Багатство”, і вказала на найрозкішнішу, всю в золоті жінку.

“Друга сестра Удача, а мене звати Любов”.

Не довго думаючи батько запропонував жінкам розділити з нами вечерю, але жінки відмовилися і сказали: “перед тим як кликати нас на вечерю, порадься з дружиною і дитиною, яку гостю ти б хотів бачити в своєму будинку”.

Батько зайшов додому, і сказав: ” дорога сім’я, на вулиці я зустрів трьох жінок, Багатство, Любов і Удачу, скажіть, кого б ви хотіли бачити в нашому домі”?

“Багатство”, крикнула дружина, “безумовно Багатство, вона наповнить наш дім достатком, і тоді нам не потрібно буде так важко працювати.

Батько сказав, що хотів би бачити в нашому будинку Удачу, тому що удачі якраз їм не вистачало.

Дочка ж запропонувала щоб в дім зайшла Любов, і наповнила будинок любов’ю, так як заради любові люди готові на будь-які вчинки.

“Добре”, сказав батько, “я вважаю, що ми повинні прислухатися до поради нашої дочки”.

Чоловік вийшов на вулицю, і покликав до хати Любов, але всередину пішли ще дві сестри.

“Чому ви всі йдете?” – запитав батько.

“Тому що ти покликав Любов, а якщо є любов, тоді є і удача і достаток у домі! “От якби ти покликав тільки Багатство або Удачу, ми б не зайшли всі разом.

Адже й справді, для людини яка має чисті помисли, безкорисливо любить, завжди відкриті стежки до багатства, і удачі. Любов – це найпотужніше почуття в світі, і заради любові люди готові на шалені вчинки.

Друзі любіть, і будьте коханими.

You cannot copy content of this page