fbpx

Повчальна притча про впевненість в своїх силах і про те, як взяти ініціативу в свої руки

Повчальна притча про впевненість в своїх силах і про те, як взяти ініціативу в свої руки.

Один підприємець по вуха загруз в боргах і вже не бачив виходу з ситуації, що склалася. Він повинен був кредиторам, а постачальники кожен день вимагали оплати.

Він вийшов в парк, щоб відволіктися, але думки роєм крутилися в голові. Чоловік опустив голову на руки, подумки перебираючи варіанти, що ж може врятувати справу від банкрутства. Раптом перед ним з’явився якийсь старий.

– Я бачу, що вас щось турбує, – сказав він. – Чи не поділитеся?

Підприємець розповів йому про свої проблеми, брак грошей і відмова банку видати хоч якийсь кредит для розкрутки. Старий слухав, не перебиваючи, а потім сказав:

– Думаю, я можу вам допомогти.

Він запитав у підприємця ім’я, виписав чек і сунув його в руку здивованого чоловіка.

– Візьміть ці гроші. Зустрінемося тут рівно через рік, і ви зможете віддати мені їх назад.

Не встиг чоловік і слова сказати, як старий розчинився в натовпі.

Підприємець глянув на чек. На ньому в полі для суми було акуратно виведено «$ 500 000», а нижче було прописано ім’я – «Дж. Рокфеллер ». (Дж. Рокфеллер – один з найбагатших людей світу).

«Я можу покінчити з усіма проблемами в одну мить!» – подумав він. Але замість цього підприємець вирішив покласти чек в сейф. Одна тільки думка про його існування давала йому сили виробити спосіб зберегти свій бізнес.

Читайте також: 4 СИЛЬНИХ СЛОВА, ЯКІ РОБЛЯТЬ ЖИТТЯ ГІДНИМ

Він уклав вигідні угоди і розширив умови оплати. Йому вдалося зробити кілька великих продажів. Протягом декількох місяців він вибрався з боргів і знову став заробляти гроші. І через рік він повернувся в парк з тим самим чеком.

У певний час і старий знову з’явився. Чоловік уже готовий був віддати чек і розповісти про свої успіхи, як раптом підбігла медсестра і схопила старого.

– Я так рада, що нарешті впіймала його! – вигукнула вона. – Сподіваюся, він не турбував вас. Він часто тікає з дому і розповідає людям, що він Рокфеллер.

Підприємець стояв, приголомшений. Протягом всього року він крутився і робив бізнес, купуючи і продаючи, в повній впевненості, що в будь-який момент йому на виручку можуть прийти півмільйона доларів.

Раптово він зрозумів, що не гроші, реальні або уявні, перевернули його життя. Його нова впевненість надала йому сил домогтися всього того, що він тепер має.

Візьміть ініціативу в свої руки. У вирішальний момент впевненість у своїх силах грає головну роль.

Джерело.

You cannot copy content of this page